Acasă Actualitate Subprefectul de Timiș analizează lucrările efectuate de Primăria Timișoara în școli: Lucruri...

Subprefectul de Timiș analizează lucrările efectuate de Primăria Timișoara în școli: Lucruri banale, campanie de imagine pentru primar

DISTRIBUIȚI

Administrația Fritz a ajuns să se laude cu realizări banale, cu lucrări banale, curente, de genul vopsitul gardului și refacerea unor alei din curtea școlilor, constată Sorin Ionescu, subprefectul de Timiș. Toate acestea sunt doar o banală campanie de imagine pentru primar și nu vor oferi la iarnă confort termic pentru elevi la iarnă, mai subliniază acesta.

”Schimbat și vopsit de garduri, aranjat de alei și poze laudative nu fac mai ușoară trecerea prin iarnă a elevilor și nici nu aduc transformări majore în infrastructura școlară din Timișoara. Să vii să te lauzi că în 4 luni de zile ai vopsit garduri, ai amenajat alei și ai făcut câteva reparații în școli și grădinițe în vederea pregătirii anului școlar ce va începe în mai puțin de 2 luni sună a campanie de imagine. A cui? A primarului Dominic Fritz. Să vii să te lauzi că pentru o perioadă de 4 luni de zile ai alocat o sumă de sub 1% din bugetul Municipiului Timișoara pentru reparații în școli și grădinițe ar putea fi numită bătaie de joc la adresa sistemului educațional și mai ales la adresa elevilor și a timișorenilor” spune subrefectul.

Sunt lucruri făcute doar la suprafață, de ochii lumii, care nu vor rezolva problemele de infrastructură a sistemului educațional timișorean.

„Așa se întâmplă când lucrurile normale ajung să devină motive de laudă, când obligații firești ale unei administrații “cer” aplauze, într-un oraș de renume, dezvoltat și cu un prestigios nivel universitar. Lucrurile făcute doar la suprafață și ‘‘de ochii lumii‘‘ nu vor rezolva problemele extrem de importante cu care se confruntă infrastructura sistemului educațional din Timișoara, unde sunt elevi care învață în containere adaptate ca și clase de curs sau sunt elevi înghesuiți în corpuri vechi de școală, în timp ce o serie de alte clădiri – corpuri de școală zac dezafectate pe domeniul public”, spune Ionescu.

El cere actualei administrații să nu mai ascundă adevăratele probleme din școli și speră să nu se ajungă în situația în care asociațiile de părinți să fie puse să contribuie cu bani pentru a oferi condiții normale de studiu.

”Rog administrația locală a Timișoarei să nu mai bage sub preș adevăratele probleme ale instituțiilor de învățământ din ograda proprie și să nu mai piardă timp și bani publici promovând ”realizări” absolut normale. Vă asigur că părinții nu vor aprecia astfel de realizări, atâta timp cât copiii lor vor învăța în frig sau în condiții vitrege. Ar fi nefiresc ca în septembrie, la începerea anului școlar, asociațiile de părinți să fie puse în situația de a contribui cu bani pentru a oferi condiții normale copiilor lor în calitate de elevi în școli publice și pentru a acoperi nerealizările Primăriei Timișoara”, încheie subprefectul, care a fost directorul unui important liceu timișoreans.

 

Comentarii

comentarii