Acasă Actualitate Subprefectul de Timiş face trimitere la Codul Penal pentru afișul cu mesaje...

Subprefectul de Timiş face trimitere la Codul Penal pentru afișul cu mesaje cu conotaţii obscene din Piața Unirii

DISTRIBUIȚI

O expoziţie cu afişe, din cadrul evenimentului ”On Her Side/De partea ei”, produsă de Asociaţia Culturală Contrasens, între care unul care include un joc de cuvinte cu conotaţii obscene, a fost amplasată în Piaţa Unirii din Timişoara, chiar în faţa unei şcoli, stârnind reacţii pe reţelele de socializare.

Subprefectul de Timiş Ovidiu Drăgănescu face trimitere chiar la Codul Penal în care sunt prevăzute pedepse de la 3 luni la 2 ani de închisoare sau amendă pentru ultraj contra bunelor moravuri. Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a reacţionat şi el întrebându-se unde a ajuns oraşul. 

Subprefectul de Timiş Ovidiu Drăgănescu şi-a exprimat speranţa că arta stradală nu va ”evolua prea tare”.

”Sper ca arta stradală să nu evolueze prea tare şi să ajungem, de ex., la palme date trecătorilor de către un ”artist” care iarăşi ne va spune apoi că nu înţelegem arta. În legătură cu aşa-zisa operă de artă stradală din centrul Timişoarei, amintesc că în Codul penal, partea specială, Titlul VIII – Infracţiuni care aduc atigere unor relaţii privind convieţuirea socială este cuprins în  Capitolul I – Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice. Articolul 373: Ultrajul contra bunelor moravuri <Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală,…. se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă>”, a scris pe Facebook, Ovidiu Drăgănescu.

Fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a reacţionat pe Facebook.

 ”Biată Timişoară, ce-ai ajuns! (…) Administraţia Fritz ne prezintă, în superba noastră Piaţa Unirii, o mostră de “artă”, în acord cu cât îi duce pe ei mintea. Priviţi-o, în poza ataşată şi… oripilaţi-vă! Ce se poate spune: Zero proiecte, Zero minte!”, a scris Robu.

Comentarii

comentarii