Acasă Actualitate Subunitățile de pompieri din județ vor primi containere speciale pentru stingerea incendiilor,...

Subunitățile de pompieri din județ vor primi containere speciale pentru stingerea incendiilor, cumpărate cu bani de la CJ Timiș

DISTRIBUIȚI

Un număr de șase containere speciale pentru stingerea incendiilor au fost achiziționate de Consiliul Județean Timiș, cu suma de 1,5 milioane de lei. Acestea vor asigura o sursă de apă pentru ca pompierii din mai multe subunități de pompieri să aibă acces mai ușor la o sursă pentru stingerea focului.

Consiliul Județean Timiș a achiziționat șase containere de stins incendii, fiecare având o capacitate de 7000 de litri, care vor fi distribuite către subunitățile din județ, rezolvând astfel o problemă a serviciillor de urgență, nu numai în cazul incendiilor de vegetație, ci oriunde nu există acces rapid la surse de apă.

Investiția totală este de 1,5 milioane lei, banii fiind alocați din bugetul CJ Timiș.

3.5 milioane de lei a alocat CJ Timiș Inspectoratului pentru Situații de Urgență în acest an, pentru achiziționarea de echipamente și alte investiții, de exemplu, anul acesta va mai dota ISU cu o autospecială de primă intervenție și comandă APIC, un ATV de intervenție, un motoventilator pentru evacuare fum și o platformă hidraulică.

Comentarii

comentarii