Acasă Economic Subway deschide, la Iaşi, primul restaurant din România. Urmează Timişoara

Subway deschide, la Iaşi, primul restaurant din România. Urmează Timişoara

DISTRIBUIȚI

Lanţul american de tip fast food Subway va deschide primul restaurant din România în aprilie, la Iaşi, în complexul imobiliar Palas dezvoltat de grupul Iulius, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu. 

"Subway, cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast food din lume, a semnat primul contract din România cu Iulius Group, pentru o locaţie în ansamblul multifuncţional Palas Iaşi, care va fi inaugurat în luna aprilie a acestui an. Subway va fi poziţionat la intrarea în Palas Mall şi va ocupa o suprafaţă de 90 metri pătraţi", se arată într-un comunicat al Iulius Group. Înfiinţat în anul 1965, în Connecticut, SUA, Subway deţine în prezent peste 36.000 de restaurante, în 98 de ţări, fiind cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast food din lume. Printre principalii concurenţi ai Subway pe piaţa locală se numără McDonald’s, Burger King şi KFC.

Americanii de la Subway au anunţat că vor deschide în perioada următoare 18 unităţi pe plan local, În Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara, contractele de franciză pentru acestea fiind deja semnate. Potrivit cerinţelor standard pentru un restaurant Subway, unităţile aflate în galeria centrelor comerciale vor avea o suprafaţă cuprinsă între 35 şi 6o de metri pătraţi şi o vitrină de minimum 5 metri, în timp ce unităţile separate vor fi amplasate la parterul unor clădiri şi vor avea între 100 şi 200 de metri pătraţi. "S-ar putea să deschidem câteva unităţi în foarte scurt timp. Momentan lucrăm la cele din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara", a declarat Rumen Radev, responsabilul de dezvoltare al retailerului. Compania a postat mai multe anunțuri pe site-urile de joburi, în căutare de ”sandwich artists”. Candidatul ideal trebuie să fie cel puțin absolvent de liceu, să aibă cunoștințe de limba engleză și de utilizare a computerului, trebuie să fie capabil de a ridica frecvent 5 kilograme, ocazional 15 kilograme.

Comentarii

comentarii