Acasă Actualitate Succes al chirurgiei obezității, la Timișoara. Ana Maria este… suplă și veselă!

Succes al chirurgiei obezității, la Timișoara. Ana Maria este… suplă și veselă!

9125
DISTRIBUIȚI

În urmă cu șase ani, Ana Maria avea o greutate normală, 57 kg și 156 de centimetri, dar după ce a născut, în 2011, brusc, a început să ia în greutate. După cinci ani, avea 180 de kg, iar viața i-a devenit un infern. Tânăra, cu o greutate mult prea mare, nici nu mai putea să se deplaseze. Obosea imediat. Suferea grav de obezitate morbidă. Maria era atât de disperată, încât și-a pierdut orice speranță la o viață normală și se aștepta să moară, în orice clipă. Suferea deja de depresie.

”Mi se oprea inima în somn!”

„Nu mai puteam să merg, nu mai puteam să stau pe picioare, nu mai puteam respira normal. Plângeam întruna. Nici nu mă puteam odihni noaptea. De cele mai multe ori, stăteam pe un fotoliu, în fund. Nu reușeam să dorm, fiindcă mi se oprea inima în somn, atunci când mai adormeam și soțul meu chema salvarea. Aveam o viață îngrozitoare. Eram sigură că nu voi mai trăi mult. Aveam și diabet, cu o glicemie foarte ridicată, și hipertensiune. Nivelul era deja 300. Mă așteptam să mor în orice clipă. Nu mai speram nimic”, a povestit Ana Maria.

Situația se agravase mult, intervine și soțul său în discuția sinceră: “Soția mea a făcut multe analize, ne-am dus la mulți medici, dar degeaba. Nu i-au găsit nimic. Pentru operația de micșorare a stomacului cereau prețuri mult prea mari, iar noi nu avem atâția bani, mai ales că doar eu munceam. La București, mai ales, prețurile sunt foarte mari, spre 10.000 de euro. Ea nu putea să mai iasă din casă. Avea obezitate morbidă, credea că totul se va sfârși și niciun medic nu o putea ajuta”, a adăugat Dan (din Jebel). Totuși, într-o zi, a decis să trimită o scrisoare, cu poze, la Spitalul Județean Timișoara, să își prezinte cazul, la secția de Chirurgie II. Emailul a fost trimis într-o duminică, iar după numai trei zile, Ana Maria a fost sunată de medicul primar chirurg, Caius Lazăr, care a chemat-o la un consult. Era în 16 septembrie 2016, iar în 24 octombrie, tânăra de 27 de ani a fost operată pentru micșorarea stomacului.

“Doctorul Caius Lazăr e mai mult decât un excelent medic…!”

“Domnul dr. Caius Lazăr e mai mult decât un excelent medic. S-a purtat impecabil, ca un prieten, a rămas un bun prieten pentru mine. Știa foarte bine cum să îmi ridice moralul. Îmi spunea: „Vrem să slăbim! Avem un copil de crescut! Suntem tari, suntem puternici! Trebuie să învingem!”. Știa cum să mă încurajeze, să îmi dea încredere în mine. A știut cum să mă motiveze și a reușit. Mi-a făcut o bună terapie psihică. Am crezut fiecare cuvânt pe care mi l-a spus domnul doctor și a devenit realitate fiecare promisiune făcută. În final, am reușit. Am ieșit învingătoare”, a spus Ana Maria. Înainte de operație, Maria a purtat o mască, nopți de-a rândul, pentru oxigenarea corectă s creierului, fiindcă inima i se oprea de 180 de ori pe noapte. Avea apnee, în somn. De asemenea, nu a mâncat timp de cinci zile. A consumat numai supă și apă: “Și a venit ziua cea mare. Mi-a fost foarte frică, înainte de a merge în sala de operație, dar când l-am văzut pe domnul doctor Caius Lazăr, mi-am revenit. Am simțit că iau putere și curaj. Mi-a promis ajutor. Mi-a promis că o să îmi recâștig sănătatea, frumusețea, viața și încrederea în mine. Susținerea acesta emoțională m-a ajutat. A fost bine! Doamne, ajută! Operația a fost realizată laparoscopic şi a decurs foarte bine. Am simțit câteva doar câteva înțepături. Atât. Mai mare a fost sperietura, dar nu am avut nicio problemă”, se amuză Ana Maria.

Ana Maria a slăbit 30 de kilograme, într-o lună și jumătate

Efectul operației a fost formidabil. Acum, Maria nu mai are nici diabet, nici hipertensiune. Glicemia e normală, a scăzut la 90. În prima lună și jumătate, Ana Maria a slăbit 30 de kilograme. Acum, ea mănâncă foarte puțin, nu poate și nu are nevoie de mai mult… În schimb, trebuie să țină un anumit regim. Așa reușește să se ajute, mai departe. Nu mai consumă fripturi în ulei, prăjeli, sosuri, dulciuri, cartofi prăjiți. Gata, aceste ”delicii” otrăvite, au ”zburat” din viața sa. A reușit să se angajeze la un depozit de alimente, duce o viață normală şi îşi creşte copilul. Merge mult pe jos, dar și cu bicicleta. Poate fugi cu ușurință. ”Totul e minunat, spune ea, viața are altă dimensiune”. Acum, după 11 luni, tânăra mămică are peste 90 de kg, dar va mai slăbi. Urmează se facă operația pentru îndepărtarea surplusului de piele de pe mâini, de pe picioare și de pe burtă. “Nu mai am nicio problemă de sănătate. Domnul doctor Caius Lazăr mi-a oferit șansa la viață. De aceea, îi mulțumesc public, foarte mult, din suflet, că mi-a redat speranța la o viață normală. E un medic pe care-l respect! Mereu, cu zâmbetul cu buze. Doresc să încurajez femeile care se află în situații similare cu aceea în care am fost eu. Să nu dispere, ci să recurgă la șansa aceasta.

Soțul, Dan, și el fericit, are acum o soție veselă, încrezătoare, optimistă.

Comentarii

comentarii