Acas─â Editorial Succes, Crin Antonescu!

Succes, Crin Antonescu!

1667
DISTRIBUIȚI

liaSchimb─ârile nea┼čteptat de reu┼čite din PNL, cu induc┼úie pozitiv─â ├«n politica Rom├óniei, au trezit un spirit apropiat celui de dup─â Revolu┼úia din decembrie ÔÇś89. O parte din anali┼čtii politici a sim┼úit deja curentul de simpatie pentru schimbarea din PNL ┼či mai ales pentru Crin Antonescu.

Aura sa senin─â, de ÔÇ×nebun romanticÔÇŁ, cum a formulat Valentin Stan, f─âr─â s─â aduc─â vreo atingere personalit─â┼úii lui Crin Antonescu, alura ├«ndr─âzne┼ú ÔÇô agresiv─â, dar cu decen┼úa ┼či bunul-sim┼ú pe care credeam c─â le-au pierdut politicienii rom├óni, dau speran┼úe. Rom├ónii s-au s─âturat de politicienii cu decolteu de prost gust, adecvat─â barurilor de noapte sau┬á ÔÇ×a┼čtept─ârilor din parc─ârile pentru tiruriÔÇŁ, s-au s─âturat de grobianismul penibil, desf─â┼čurat cu neru┼činare pe platourile televiziunilor mult prea ├«nc─ârcate de mediocritate.

Prim─âvara, pentru noi, ├«ncepe ÔÇô se pare – cu unÔÇŽ crin. Atacurile ├«mpotriva lui au ├«nceput deja, dar a┼ča este pe front, acolo nu sunt┬á┬á flori, adesea este numai jale ┼či triste┼úe, dar bucuria finalului acoper─â prin uitare orice urm─â de durere.
Azi, Crin Antonescu este la Timi┼čoara. Vizita┬á a fost anun┼úat─â cu discre┼úia elegant─â┬á pe care un leader real o transmite, dar nevoia ├«nt├ólnirilor┬á cu oameni, de oriunde, va cre┼čte ├«n viitorul apropiat. Va fi o var─â fierbinte, indiferent dac─â unii sau al┼úii o vor┬á mai compara cu iarna, va fi o var─â a unei campanii cu surprize.

Toamna preziden┼úialelor┬á noastre va┬á trebui s─â arate, din nou, mobilitatea┬á acestui popor. Ace┼čti cinci ani din urm─â, de a┼čtept─âri, ├«ntreb─âri ┼či dezam─âgiri, au ajuns aproape ca ┼či ultimii 25 de ani de dictatur─â, cei mai ap─âs─âtori. Este vremea schimb─ârii!
Crin Antonescu nu este un nume nou pentru noi, apari┼úia sa ├«n prim-planul politic este nou─â. Felul ├«n care ├«mbrac─â, imaginea candidatului c─âruia dinozaurii┬á politicii de dup─â ÔÇś90┬á nu prea au ce s─â-i repro┼čeze, sunt aproape emo┼úionante. ┼×tim c─â politica nu se face cu emo┼úii, dar ea poate produce emo┼úii. ┼×tim c─â oamenii politici sunt┬á mereu vulnerabili ┼či susceptibili la critic─â, dar era nevoie de aceast─â marc─â nou─â.

Mai ales la liberali. Mai ales la cei care au rezistat ├«n fa┼úa ÔÇ×Frontului Salv─ârii Na┼úionaleÔÇŁ, cu destul─â demnitate, ca s─â merite aten┼úie.
┼×tiu c─â pozi┼úia mea este criticabil─â ├«n acest editorial tocmai datorit─â st─ârii emo┼úionale care, uneori, ca pe orice om, plin de subiectivism, m─â cuprinde, dar acest demers este protejat de Constitu┼úia Rom├óniei ┼či reprezint─â dreptul meu la opinie.
A┼čadar, am curajul ÔÇ×nebun ┼či romanticÔÇŁ s─â cred┬á ├«n schimbarea pe care o poate face Crin Antonescu.
Lia Lucia Epure

Comentarii

comentarii