Acasă Actualitate „Sunt mulţumit de studenţii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad”

„Sunt mulţumit de studenţii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad”

341
DISTRIBUIȚI

Interviu cu conf. univ. dr. Harry Leon Grossmann, colaborator al  Spitalului St. Vinzenz din Hanau (Germania), director al Institutului de Psihoterapie şi Hipnoză Clinică, dr. docent la Societatea Germană de Hipnoză DGH (Deutsche Gessellschaft für Hypnose und Hypnotherapie), profesor asociat al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, catedra de medicină a Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară şi catedra de psihologie a Facultăţii de Psihologie, Ştiinţe ale Educaţiei şi Asistenţă Socială a UVVG

 D-le. profesor, cum s-au desfăşurat examenele la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad?

Este perioada examenelor şi a colocviilor şi pot să spun că sunt destul de mulţumit. N-am avut probleme deosebite cu studenţii, totul a decurs absolut normal. A fost un pic stresant pentru că la medicină sunt sute de studenţi şi să-i examinez pe toţi durează timp şi necesită şi puţin consum nervos. Totul este foarte modern şi foarte bine organizat. Toate examenele se dau pe calculator. Eu folosesc sistemul american multiple choice, iar notele au fost foarte bune, mai ales la psihologie, unde am avut studenţi talentaţi şi dornici să înveţe. Pot să spun că în această sesiune nimeni nu a picat examenul. Unii studenţi au intrat şi la examenul oral, răspunzând bine la întrebările puse. Am fost mulţumit de toţi.

 În ce marjă s-au situat notele acordate?

Notarea s-a făcut după sistemul românesc care, după cum ştiţi, acordă note de la 1 la 4 pentru netrecere şi note de la 5 la 10 pentru trecerea examenului. După cum am spus, toţi studenţii au obţinut note de trecere, media la psihologie fiind de 8,3, iar la medicină de 8,1, aceasta fiind media generală a notelor acordate studenţilor.

 Au participat şi studenţi străini la aceste examene?

Am avut studenţi străini din anul I şi II de la secţiile franceză şi engleză şi rezultatele lor au fost bune. Eu îi înţeleg pe aceşti studenţi care au anumite dificultăţi de adaptare la un mediu nou, de aceea am încercat să fac tot ce stă în putinţă să-i ajut. De altfel, nu a fost foarte greu, eu cunoscând limba engleză la fel de bine ca pe cea română sau germană, doar la limba franceză a fost puţin mai dificil, pentru că a trebuit să-mi reamintesc din liceu unele expresii, dar am fost ajutat şi de alte cadre didactice şi totul a decurs bine. Vreau să menţionez că la facultatea de psihologie este un decan nou, dl. profesor Teodor Pătrăuţă, pe care-l stimez foarte mult şi care se vede că face multe pentru această facultate, deoarece lucrurile merg mult mai bine, mult mai structurat şi organizat.

 Ştiu că aţi avut o întâlnire şi cu dl. rector Aurel Ardelean.

 M-am întâlnit cu dumnealui şi pe această cale vreau să-l felicit pentru modul energic şi dinamic în care conduce universitatea, pentru proiectele noi pe care le are în vedere. Sunt foarte bucuros să-l cunosc, pot să spun că sunt un admirator al dânsului pentru tot ceea ce face şi modul cum se luptă, la fel ca în prima zi, pentru această universitate. Am făcut şi o prezentare de hipnoză clinică, cu demonstraţii practice pe DVD, la care au participat unii studenţi şi persoane din Clubul femeilor de afaceri, întâlnire la care ne-am simţit cu toţii foarte bine. Persoanele prezente şi-au dat seama că hipnoza este un lucru fascinant. Multă lume a dorit să cunoască acest domeniu, unii dintre cei participanţi chiar dorind să fi hipnotizaţi.

 În plan profesional, ce acţiuni aţi mai desfăşurat de la ultima noastră întâlnire?

 La sfârşitul anului trecut, am avut un workshop în Germania, cu medici şi psihologi care au învăţat unele lucruri noi despre hipnoză. Am participat apoi la conferinţe şi congrese în domeniul medicinei, psihoterapiei şi hipnozei, unde am aflat şi eu ce mai este nou în acest vast domeniu.

 În fiecare an, invitaţi câţiva studenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” la practică în clinici renumite din Germania.

 Aşa este, în fiecare an, 5-6 studenţi din ultimul an la medicină vin în Germania şi fac practică la spitale. Acolo lucrează cot la cot cu echipele din acele spitale şi până acum lucrurile au mers foarte bine. Şi în acest an, în vară, după terminarea sesiunii, vor fi câţiva studenţi care vor beneficia de această oportunitate.

Când aţi mai venit la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”, aţi mai fost însoţit de un coleg de-al d-voastră.

 Într-adevăr, am fost însoţit de dl. profesor Müst, un ginecolog specialist în operaţia şi tratamentul bolilor de sân. Dânsul vă transmite salutări şi pot să vă spun că el va reveni la Arad în februarie şi apoi în fiecare lună, pentru ca, timp de o zi sau două, să susţină cursuri la studenţii de la medicină din anul VI. Totodată, şi dânsul va invita studenţi care să vină în Germania, la Münster, pentru a vedea modul de lucru de acolo şi pentru a căpăta experienţă în  acest domeniu.

Vă rog să transmiteţi un mesaj studenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi arădenilor.

 Le doresc tuturor studenţilor succes la examene şi în viaţă şi vreau să le spun că dacă vor învăţa bine şi îşi vor respecta profesia pe care au ales-o, o să le meargă foarte bine din punct de vedere financiar şi nu numai.

 

Comentarii

comentarii