Acasă Actualitate Sunt peste 2000 de copaci în parcul Botanic. Platanii, stejarii și alunul...

Sunt peste 2000 de copaci în parcul Botanic. Platanii, stejarii și alunul secular sunt cei mai vechi

DISTRIBUIȚI

Realizarea Registrului Verde pentru Prcul Botanic a fost finalizată. Firmele care se ocupă cu acest proiect au finalizat platforma digitală, iar spațiile verzi de mari dimensiuni sunt introduse în baza de date. În parcul amintit sunt peste 2.000 de arbori. Cei mai bătrâni arbori din Parcul Botanic sunt platanii, stejarii și alunul secular.

Echipa de lucru pentru Registrul Verde a inventariat arborii în parcurile și spațiile verzi mari ale Timișoarei. Calitatea datelor este importantă, iar setul de date inițial va fi verificat în vederea recepției. În următoarea etapă a contractului, arborii ocrotiți, cu valoare estetică deosebită și cu diametrul mai mare de 50 de cm vor fi scanați complet și transpuși într-un model 3D.

Registrul spațiilor verzi cuprinde un sistem informațional de tip GIS (geographic information system), o interfață de tip hartă digitală. Echipele din cadrul primăriei vor fi instruite în folosirea noului software, hardware și a procedurilor de actualizare a bazei de date și vor introduce noii arbori plantați pe domeniul public, precum și informații actualizate despre arborii deja introduși în sistem.

„Registrul Verde face parte din planul nostru de protejare și extindere a spațiului verde din Timișoara. În sfârșit, avem o inventariere corectă a unor zone compacte, cum este Parcul Botanic, de exemplu. Acest Registru Verde va fi un instrument permanent actualizat în funcție de noile plantări pe care le facem în fiecare toamnă și primăvară, tocmai pentru a avea în permanență o situație clară a stării spațiului verde în Timișoara. Doar în campania de anul trecut am plantat peste 1.800 de arbori tineri, iar anul acesta plantăm încă 2.600”, conform primarului Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii