Acasă Actualitate Sunteţi biciclişti? Scrieţi-i primarului ce doleanţe aveţi!

Sunteţi biciclişti? Scrieţi-i primarului ce doleanţe aveţi!

1063
DISTRIBUIȚI

Dacă sunteţi biciclişti în Timişoara, primarul abia aşteaptă să-i faceţi sugestii; oricum, va face doar ceea ce permite ecartul, dar vă puteţi încerca norocul. Preferabil ar fi ca primarul să nu mai realizeze piste velo doar de dragul de a le avea, ci să fie construite în aşa fel încât bicicliştii şi pietonii să nu se mai îmbrâncească sau, ca pieton, să circuli cu teamă pe trotuar, ca de frica trenului, iar ca biciclist, să nu ai calea liberă, pentru că trebuie să ocoleşti pietonii.

Dacă “ideea” a pornit greşit din timpul fostei administraţii, care a tras în Timişoara ce a văzut în Olanda, piste velo, la marea plesneală, actuala administraţie nu ar trebui să fie consecventa acelui model precar.

Primarul cere pe facebook părerea bicicliştilor despre ce vor să se mai facă în oraş în privinţa pistelor:

“DRAGI BICICLIŞTI, Aşa cum am spus-o de nenumărate ori şi cum am dovedit-o “pe teren”, vă apreciez foarte mult că folosiţi acest mijloc de locomoţie 100% ecologic şi vreau să vă vin, în continuare, în întâmpinare.

Am realizat cca 100 km  de piste în oraş în aceşti ani de când sunt primar, plus două sisteme bike sharing cu un total de 440 de biciclete, ceea ce nu există în niciun alt oraş al României. Ştiu că de o parte din piste nu sunteţi mulţumiţi; şi mie mi-ar fi plăcut să le putem face altfel, dar trebuie să fim realişti, nu putem face decât ce ne permite ecartul stradal de la care plecam ca un dat.

Vă rog să-mi faceţi sugestii CE amenajări şi UNDE să fac în continuare, pt îmbunătăţirea condiţiilor de folosire a bicicletei în oraşul nostru. Am în vedere intervenţii remediative sau ameliorative la ce avem şi deopotrivă crearea de noi piste şi noi staţii VeloTm” – spune primarul.

Comentarii

comentarii