Acasă Administraţie Supărare arăbească la Timişoara

Supărare arăbească la Timişoara

DISTRIBUIȚI

arabi

UPDATE  

Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş şi prefectul Eugen Dogariu îşi exprimă regretul pentru cele întâmplate şi îi asigură pe ambasadori de întreaga lor consideraţie

 

Trei ambasadori din ţări arabe se află într-o vizită oficială la Timişoara. Ahmad Bader Aquel, ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina, Omer Ahmed Karim Berzinji, ambasadorul Republicii Irak în România, şi Mubarak Mohammed Alsuhaijan, ambasadorul Statului Kuwait în România, s-au întâlnit marţi cu prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin. Miercuri, aceştia au vizitat Primăria Timişoara, unde au fost primiţi de viceprimarul Dan Diaconu. Primarul Nicolae Robu se află miercuri la o importantă şedinţă PNL la Bucureşti.

Cei trei ambasadori au fost foarte deranjaţi de faptul că primarul Robu a lipsit de întâlnirea cu ei. Cel puţin aşa susţine Rimawi Munir, un om de afaceri stabilit în România, care a însoţit delegaţia oficială.

La ora 10.30 am ajuns la primărie. Nu era nimeni, portarul nu ştia că venim. Am ajuns într-o sală în care nu era nimic. A venit viceprimarul. Noi ştiam că trebuie să vină domnul Robu. Domnul vieprimar a vorbit despre nişte vizite trecute, una-alta. Cei trei ambsadori s-au ridicat în acel moment, şi-au cerut scuze şi au plecat. Acum două săptămâni, domnul primar ne-a spus că nu poate decât pe 11, deşi noi insistasem pentru data de 10 iunie, aşa că am fost programaţi azi. Viceprimarul nici măcar nu şi-a cerut scuze, mi se pare inadmisibil ce s-a întâmplat. Excelenţele sale s-au simţit extrem de jignite”, ne-a declarat omul de afaceri Rimawi Munir, pretinzând că vorbeşte în numele ambasadorilor.

Cei trei ambasadori nu au făcut declaraţii oficiale în care să-şi exprime nemulţumirea faţă de tratamentul primit. În aceste condiţii, reprezentanţii Primăriei Timişoara au evitat să reacţioneze la acuzele primite. Viceprimarul Dan Diaconu s-a limitat la a declara că primăria a asigurat toate condiţiile ca vizita delegaţiei oficiale la Timişoara să se defăşoare în cele mai bune condiţii. De asemenea, ambasadorii au fost informaţi din timp că primarul Nicolae Robu nu va putea participa la evenimentul de la primărie.

Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş şi prefectul Eugen Dogariu îşi exprimă regretul pentru cele întâmplate şi îi asigură pe ambasadori de întreaga lor consideraţie

“Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș și Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș, își exprimă regretul pentru incidentul diplomatic care a avut loc astăzi la Primăria municipiului Timișoara și doresc să-i asigure de toată considerația și sprijinul pe Excelența Sa Ahmad Bader Aquel, ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România, Excelența Sa Omer Ahmed Karim Berzinji, ambasadorul Republicii Irak în România și Excelența Sa Mubarak Mohammed Alsuhaijan, ambasadorul Statului Kuwait în România, care nu au fost primiți astăzi de domnul primar Nicolae Robu, deși aveau programată întâlnirea de două săptămâni. Totodată, președintele Consiliului Județean Timiș și prefectul județului Timiș îi asigură pe ambasadorii celor trei state ca au fost onorați să îi primească marți, 10 iunie, la Palatul Administrativ și că o astfel de lipsă de respect pentru reprezentanții diplomatici ai unor țări nu le este caracteristică cetățenilor Timișoarei și ai județului Timiș”, transmit autorităţile judeţene.

Comentarii

comentarii