Acasă Actualitate Superchargerele Tesla din Timișoara, deschise și pentru vehiculele electrice non-Tesla

Superchargerele Tesla din Timișoara, deschise și pentru vehiculele electrice non-Tesla

DISTRIBUIȚI

Constructorul american Tesla a decis ca cele 7 stații și 32 de Superchargere individuale din România să fie deschise și pentru vehiculele electrice non-Tesla, ceea ce o face una dintre cele mai mari rețele de încărcare pentru mașini din țară.

În România, Tesla a instalat deja mai multe stații Supercharger în București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Pitești, Sibiu și Timișoara. Tesla a început anterior să își deschidă rețeaua pentru alte mașini în diferite țări, iar acum a decis să lanseze facilitatea și în România.

În noiembrie 2021, Tesla anunța că își deschide, în premieră, rețeaua de încărcare pentru alte mașini electrice pentru prima dată, la acel moment, cu un program pilot în Țările de Jos. Deschiderea Tesla către alți producători de automobile electrice are loc în contextul adoptării legislației americane privind susținerea electrificării, care acordă subvenții producătorilor de automobile electrice, de baterii și operatorilor de stații de încărcare. Pentru Tesla, deschiderea rețelei Supercharger pentru proprietarii de mașini ai altor mărci reprezintă și o potențială sursă de venituri, într-un context în care marja de profit pe automobil a scăzut simțitor, odată cu reducerea prețurilor, atât în SUA, cât și în Europa.

Citește și: Tesla face angajări la Timişoara, pentru a dechide prima staţie Supercharger

Tesla operează peste 25.000 de Superchargere în întreaga lume, în timp ce alți producători de automobile au format alianțe sau au investit în startup-uri pentru rețele, în timp ce pun în grabă vehicule electrice noi pe piață.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii