Acasă Cultura Supervernisaj “The Unpleasant Show”, cu nouă artişti, la Galeria Jecza Timişoara

Supervernisaj “The Unpleasant Show”, cu nouă artişti, la Galeria Jecza Timişoara

496
DISTRIBUIȚI

Galeria Jecza îi invită pe timişoreni, sâmbătă, 10 martie, de la ora 19.00, la vernisajul expoziției „The Unpleasant Show”, curatoriată de Andrei Jecza și Simona Abagiu, care uneşte nouă artiști contemporani într-un proiect expozițional inedit, explorând (non)limitele desenului în cotidian și plasarea sa în practicile artistice contemporane.

“Adesea nedezvăluit publicului, desenul este, poate, cel mai intim element al practicii artistice, expunând deciziile, indeciziile și indiscrețiile unei „consemnări cu voce tare”. Dificultățile sale de definire reflectă statutul nehotărât al procesului, practicii și obiectelor acestuia. Regăsim desenul ca act investigativ de căutare, ca formă de discurs social și politic, ca prefigurare și cartografiere a ideilor, ca semn rutier, ca limbaj grafic al publicității, ca ghid de siguranță în aeronave și multe altele. Această fluență a limbajului vizual trebuie dezvoltată, cultivată și provocată echivalent cu orice alt mijloc de comunicare important.Cu o istorie la fel de vastă ca și istoria culturii, actul de a desena rămâne un mijloc primordial și fundamental de a traduce, documenta, înregistra și analiza lumea locuită, atât exterioară, cât și interioară. De asemenea, actul de a privi un desen ne permite să experimentăm cartografierea experienței celuilalt, mărturia lumii sale pe care o împărtășește, astfel, cu noi. Transferul de idei, fie al conceptului pe un suport, fie prin mesaj înseamnă cunoaștere. Privitul înseamnă cunoaștere, iar desenul te învață să privești”, explic Andrei Jecza și Simona Abagiu.

Cei nouă artiști care vor pune în context ipotezele desenului sunt Sasha Robert Bandi, Dan Beudean, Mi Kafchin, Cristian Opriș, Radu Oreian, Raluca Popa, Lea Rasovsky, Ștefan Ungureanu și Sorin Vreme.

 

 

 

Comentarii

comentarii