Acasă Actualitate Supraveghere video la rampele de gunoaie

Supraveghere video la rampele de gunoaie

721
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara, atât prin patrule în civil, cât și în cadrul acțiunilor punctuale organizate de Serviciul Protecția Mediului, au continuat să-i urmărească pe cei care abandonează deșeuri. În săptămână 12 – 19 iulie au acordat 22 de sancțiuni contravenționale în cadrul acțiunilor de supraveghere a rampelor clandestine de deșeuri. O metodă folosită de autorități a fost vizualizarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere montate în preajma rampelor.

De la demararea campaniei au fost date 75 de amenzi în valoare totală de 61.800 de lei. Ultimele locații supravegheate zonele au fost pe străzile București, V. Lucaciu, Zimbrului, A. Golescu, Martir Marius Ciopec – la stația de salvare, Dr. Ioan Mureșan, lângă centrul de sânge. Monitorizarea s-a realizat alternativ, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Persoanele depistate au fost sancționate cu suma maximă prevăzut de lege în urma identificării, lucru care se va întampla și în viitor.

De asemenea, Poliția Locală Timișoara dorește un parteneriat activ cu cetățenii cu spirit civic, motiv pentru care solicită spriijin în acțiunile întreprinse de polițiștii locali în furnizarea de date în cazul în care au cunoștință despre persoane care abandonează deșeuri. Instituția transmite într-un comunicat: „Reamintim că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Astfel de cazuri pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968, 0256.246.112 sau email contact@politialoctm.ro. Acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public continuă și în perioada următoare.”

Comentarii

comentarii