Acasă Actualitate “Supraveghetorul va fi schimbat şi elevul dat afară din examen”

“Supraveghetorul va fi schimbat şi elevul dat afară din examen”

154
DISTRIBUIȚI

Marin Popescu, adjunctul Inspectoratului Şcolar Timiş nu concepe frauda la Bac…
Marin PopescuCei aproximativ 2.000 de dascăli care vor asigura buna desfăşurarea a bacalaureatului ce începe luni stau cu sabia lui Damocles deasupra capului… Conducerea Inspectoratului Şcolar Timiş le transmite un mesaj clar – “Nu vrem nicio fraudă la bac!”. Toate cele 18 centre de examinare din Timiş vor fi verificate de comisia judeţeană de bacalaureat. Profesorii nu vor fi stresaţi numai de cei opt inspectori care le pot face probleme, ci mai au o bătaie de cap. Cu doar patru zile înainte de bac, ei au aflat şi că vor primi de două ori mai puţini bani la bacalaureat decât în 2008.

“Nu vrem nicio fraudă la bac!”

Proba orală la limba şi literatura română pentru cei peste 7.000 de candidaţi la examenul din Timiş începe la ora 9 fix. Anul acesta însă, doar cei care au învăţat vor promova  examenul, copiatul fiind strict interzis. În fiecare sală de examinare va exista un colţ al obiectelor… de inspiraţie, elevul  fiind obligat să se aşeze în bancă având aupra lui doar pixul şi cartea de identitate. “Anul acesta vom avea o altă abordare. Nu vrem nicio fraudă la bac! Vom organiza contoale în toate centrele de examinare. Dacă va fi prins în flagrant, supraveghetorul va fi schimbat şi elevul dat afară din examen”, ameninţă Marin Popescu, inspectorul general adjunct din cadrul IŞJ Timiş.

Bac de criză sub ameninţarea puşcăriei…

Mai puţin de 10 dascăli au renunţat să mai supravegheze bacalaureatul din Timiş. Au existat soluţii de rezervă şi aceştia au fost înlocuiţi rapid. Dascălii care sunt ameninţaţi cu dosare penale dacă vor permite fraude la bac au dat dovadă că o duc extrem de prost, dacă au acceptat jumătate din banii care se primeau în 2008 pentru un examen naţional. Mai ales că nu puteau fi nici măcar sancţionaţi în scris dacă nu se prezentau la bac. Culmea, cei opt membri ai comisiei judeţene de bac nu vor primi nici măcar un leu. Pentru ei, ministerul nu a prevăzut nimic. Liniştea marelui examen va fi asigurată de jandarmi. Până pe 6 iulie, ei vor asigura paza şi ordinea în şi în jurul instituţiilor de învăţământ preuniversitar. Jandarmii  vor fi cu ochii-n patru tocmai pentru aplanarea unor posibile stări conflictuale şi prevenirea comiterii unor fapte de natură contravenţională ori penală. Elevii, părinţii şi susţinătorii acestora vor trebui să-şi tempereze emoţiile, în caz contrar urmând a răspunde în faţa oamenilor legii.

Comentarii

comentarii