Acasă Eveniment Surpriză descoperită de polițiștii de frontieră din Caraș-Severin, într-un autovehicul: 14 turci,...

Surpriză descoperită de polițiștii de frontieră din Caraș-Severin, într-un autovehicul: 14 turci, fără documente de identitate

1036
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa au depistat, pe 24 august, 14 cetățeni turci într-un autovehicul oprit pentru control, condus de un român. Într-un alt autoturism, cu rol de antemergător, au fost descoperiți trei cetățeni români, complicii primului.

În jurul orei 18.30, autoturismele au fost oprite pe comunicația pe comunicația Jitin – Ticvaniu Mare, din judeţul Caraş-Severin. Cei paisprezece cetățeni străini, unsprezece bărbați și trei femei, nu aveau documente de identitate asupra lor și, împreună cu cetățenii români, au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că celălalt autoturism oprit, în care se mai aflau alţi doi cetăţeni români, avea rol de antemergător, iar aceştia intenţionau să îi ajute pe cei paisprezece cetăţeni turci, în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, polițiștii de frontieră cercetează aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranti, pentru şoferul maşinii în care se aflau migranţii, respectiv complicitate la trafic de migranţi, pentru ceilalţi cetăţeni români, dar şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei paisprezece cetăţeni turci.

Comentarii

comentarii