Acasă Actualitate Surpriză! Guvernul a dat undă verde circulaţiei vaporaşelor pe Canalul Bega

Surpriză! Guvernul a dat undă verde circulaţiei vaporaşelor pe Canalul Bega

2380
DISTRIBUIȚI

vaporase 81.jpgGuvernul PSD+ALDE a adoptat joi, pe ultima sută de metri, hotărârea de înfiinţare, în subordinea Ministerului Transporturilor, a Regiei Autonome de Administrare a Căii Navigabile “Canalul Bega”, asta însemnând că în două-trei săptămâni se va putea circula cu vaporaşele pe Bega, în Timişoara.

„Gata! Vom circula în curând cu vaporașele. Guvernul a adoptat astăzi hotărârea de înființare în subordinea Ministerului Transporturilor a Regiei Autonome de Administrare a Căii Navigabile “Canalul Bega”! Pe cale de consecință, Primăria Timișoara va retrage plângerea din instanță prin care Primarul a cerut obligarea guvernului de a emite acest act. În perioada imediat următoare, Ministerul Transporturilor va trebui să operaționalizeze structura, iar aceasta să adopte regulamentul de navigare și să stabilească semnalistica pe canal. Abia după ce aceste lucruri se întâmplă, vom putea naviga efectiv. Sper eu, în… 2-3 săptămâni”, spune Nicolae Robu pe pagina sa de facebook.

Vaporaşele fac parte din proiectul de amenajare a malurilor Canalului Bega, pe porţiunea Timişoarei, pentru care s-au primit 6 milioane de euro de la UE, şi care avea ca obiective fixate de CE, pe lângă amenajarea malurilor Begăi, crearea unui al doilea subsistem bike sharing a oraşului, cu 140 de biciclete, achiziţia celor şapte vaporaşe pe fonduri doar de la bugetul local şi introducerea şi menţinerea în uz a vaporaşelor pentru transport în comun regular şi pentru agrement. 

“Achiziția a șapte vaporașe a avut termen imperativ 30.06.2016, fără a conta pentru finanțatorul european dacă vaporașele pot fi folosite la acea dată sau nu. Altfel spus, Primăria a avut obligația să aibă cumpărate – cumpărate și atât! – cele șapte vaporașe până în 30.06.2016, pentru a nu i se lua înapoi cei 6 milioane de euro. Unele minți sunt prea reduse pentru a înțelege asta, dar noi mergem înainte, ce să facem dacă așa e făcută grădina Domnului, mare, cumplit de mare, chiar?! Îi vom duce cu vaporașul și pe posesorii respectivelor minți, doar noi suntem toleranți”, susţine edilul.

Comentarii

comentarii