Acasă Actualitate Susţinătorii şi opozanţii proiectului minier de la Roşia Montană se vor duela...

Susţinătorii şi opozanţii proiectului minier de la Roşia Montană se vor duela în trasul frânghiei, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Voluntarii Campaniei „Salvaţi Roşia Montană” şi organizaţia internaţională CEE Bankwatch organizează o nouă acţiune la Timişoara, joi, 26 aprilie, de la ora 10.00, la intrarea în Parcul Central.

Aşa cum au anunţat organizatorii, acţiunea va fi o reprezentaţie de teatru stradal pe tema proiectului minier de la Roşia Montană.

De o parte şi a alta a unei frânghii, se vor înfrunta grupul politicienilor „iubitori de cianură-aur” şi publicul care se opune proiectului. Politicienii vor purta costume aurii, reprezentând aurul care se doreşte a fi exploatat de către compania Gold Corporation. De cealaltă parte vor fi ecologiştii şi oamenii obişnuiţi, purtând tricouri verzi. Pe parcursul confruntării, o parte dintre politicieni se vor răzgândi, iar publicul larg se va alătura taberei ecologiştilor, în aşa fel încât, la final, rezultatul va fi că Roşia Montană va rămâne locuitorilor săi.

„Prin această acţiune, încercăm să transmitem un mesaj de solidaritate românilor care luptă pentru ca dezvoltarea ţării lor să se producă sustenabil şi pe căi democratice. Considerăm că presiunile exercitate de unii oameni politici pentru ca proiectul Roşia Montană să fie implementat cât mai repede sunt incorecte şi dăunătoare democraţiei. Din contră, luând în considerare decizia curţii de apel de la Alba, care a declarat ilegal planul de urbanism depus de Gold Corporation, considerăm că este crucial ca toate permisele acordate pe baza acestui plan ilegal să fie reevaluate cu atenţie de instanţele în drept. Vocea cetăţenilor şi procesele legale trebuie respectate în primul rând, nu interesele corporaţiilor străine”, declară Petr Hlobil, de la organizaţia CEE Bankwatch Network.

 

Comentarii

comentarii