Acasă Actualitate Suspectul în crima dintre migranţii afagani de la Timișoara, dat în urmărire...

Suspectul în crima dintre migranţii afagani de la Timișoara, dat în urmărire naţională şi internaţională

329
DISTRIBUIȚI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că 98 la sută dintre migranţii identificaţi în Timişoara aveau forme legale de şedere temporară în România, menţionând că în toate centrele din ţară există posibilitatea de creştere a numărului de locuri pentru ca migranţii să nu se plimbe liberi pe stradă. Bode afirmă că suspectul în crima dintre migranţi comisă la Timişoara a fost dat în urmărire internaţională şi este în vizor pentru a fi reţinut.

Bode a declarat, marţi, după audierea în cazul comisiilor parlamentare, că a explicat situaţia bărbatului care a ucis un migrant la Timişoara.

“Tribunalul Timiş a emis un mandat de arestare pentru cel pe care noi îl considerăm pe baza tuturor datelor vinovat de crima de la Timişoara. El este dat în urmărire naţională şi internaţională. Ştim identitatea lui, cunoaştem absolut toate datele despre el, cum a ajuns în România. El a plecat din România şi este în vizorul autorităţilor române şi a partenerilor europeni pentru a fi reţinut”, a afirmat ministrul de Interne. 

De asemenea, Lucian Bode a explicat situaţia migranţilor din România.

“Am explicat în faţa comisiei câţi migranţi au intrat în România anul trecut, câţi au intrat în acest an, câţi au fost opriţi la frontiera cu Serbia şi întorşi în Serbia şi câţi au intrat în România şi benefficiază de un program de protecţia. Datele nu sunt destinate publicităţii. Însă, am arătat în faţa comisiilor de specialitate faptul că în centrele noastre, inclusiv în centrul de la Timişoara avem capacitatea să creştem numărul de locuri astfel încât aceşti migranţi să nu se plimbe liberi pe stradă şi să nu aibă nicio formă de protecţie. Este foarte important. 98 la sută dintre cei identificaţi pe raza municipiului Timişoara aveau forme legale de şedere temporară în România, fie că erau alocaţi centrului de la Timişoara, fie că erau alocaţi altor centre”, a mai transmis Bode.

În 19 aprilie, un afgan de 27 de ani a murit, iar un altul a ajuns în stare gravă la spital, după un scandal între două grupuri de migranţi, în zona Gării de Nord din Timişoara.

Sute de migranţi au fost adunaţi din zona Gării de Nord şi alte câteva sute din întreg oraşul şi cu toţii au fost duşi la sediul Poliţiei pentru a fi audiaţi în legătură cu cele întâmplate. Ulterior, patru dintre cei şase suspecţi în cazul acestei crime au fost găsiţi de poliţişti.

În 29 aprilie, Tribunalul Timiş a emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pe numele cetăţeanului afgan care a ucis un migrant pe o stradă din apropierea Gării de Nord din Timişoara.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii