Acasă Administraţie Susținere pentru accesarea proiectelor de finanțare europene. CJT va suporta cofinanțarea acestora

Susținere pentru accesarea proiectelor de finanțare europene. CJT va suporta cofinanțarea acestora

622
DISTRIBUIȚI

Liderul CJ Timiș, Alin Nica, propune înființarea unui fond special, care să ajute atât la cofinanțarea proiectelor derulate de autoritățile locale din județ, cât și la sprijinirea scrierii și accesării acestor finanțări nerambursabile.

Conform șefului CJ Timiș, Alin Nica, accesarea de fonduri europene va putea fi impulsionată la nivelul Timișului prin operaționalizarea Fondului Județean de Investiții, mecanism prin care se va oferi cofinanțare, precum și suport în scrierea, accesarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Instrumentul în discuție reprezintă o parte importantă a programului pe care noua conducere îl dorește implementat la nivelul județului.

Nica a discutat pe această temă cu primarul din Dudeștii Vechi, Bono Cucalan. Serviciile publice din Dudeștii Vechi vor cunoaște în această primăvară un salt calitativ semnificativ. Comuna va beneficia de grădiniță nouă, un centru medical cu șase specialități complet dotat, cât și o stație de apă la standarde moderne.

Toate aceste proiecte derulate de primărie, deși finanțate cu fonduri naționale și europene, necesită o contribuție financiară care nu mai lasă mult loc în bugetul local pentru noi investiții. Aici poate interveni Consiliul Județean, care să-și asume cofinanțarea proiectelor europene, astfel încât să se păstreze ritmul actual de dezvoltare a comunei.

 

Comentarii

comentarii