Acasă Actualitate Sute de credincioși au participat la Pelerinajul Floriilor, la Timișoara

Sute de credincioși au participat la Pelerinajul Floriilor, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Pelerinajul Floriilor 2023 a reunit sute de timișoreni, sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 17.00, în tradiționala procesiune făcută pe străzile orașului în semn de cinstire, față de jertfa supremă a lui Iisus Hristos, care a avut loc, în urmă cu peste 2000 de ani.

Ampla manfestare religioasă a fost organizată de Mitropolia Banatului prin Centrul eparhial, în colaborare cu parohiile timişorene şi cu preoţii.

Procesiunea a fost alcătuită din două părți: preoţii şi credincioşii din primul grup au plecat la ora 17,30 din faţa bisericii parohiei Timişoara Iosefin, pe bv. 16 Decembrie 1989, podul Traian, până la Catedrala Mitropolitană, iar preoţii şi credincioşii din cel de-al doilea grup au plecat la ora 17,40 de la Mitropolia Banatului, de pe bv. C.D.Loga, nr.7, pe traseul până la Catedrala Mitropolitană, din centrul orașului.

La Catedrala Mitropolitană au fost întâmpinaţi de preoții catedralei în frunte cu ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, care a rostit un cuvânt de învățătură referitor la însemnătatea acestei sărbători ce inaugurează ultima săptămână din viața pământească a Mântuitorului Hristos.

Pelerinajul de Florii, organizat în ajunul marelui praznic al „Intrării Domnului în Ierusalim”, reprezintă pentru toţi credincioşii un act de cinstire a jertfei Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Prin participarea la pelerinaj, Îl însoţim tainic pe Domnul pe drumul Pătimirilor Sale mântuitoare.

Participarea la procesiunile cu icoanele făcătoare de minuni ne descoperă această binecuvântată stare a pelerinului, un veșnic căutător al lui Dumnezeu şi trăitor al spiritualităţii creștine. Totodată, pelerinajul îi adună într-o împreună lucrare pe credincioşi, pe calea slujirii Mântuitorului, a sfinţirii vieţii şi a desăvârşirii.

Comentarii

comentarii