Acasă Actualitate Sute de credincioși cu crenguțe de sălcii în mâini au participat la...

Sute de credincioși cu crenguțe de sălcii în mâini au participat la Procesiunea Floriilor, pe străzile din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sute de credincioși creștini cu crenguțe de sălcii înflorite în mâini, așa cum impune tradiția, au participat, cu binecuvântarea ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, sâmbătă, 16 aprilie, la Procesiunea Floriilor 2022, pe străzile din Timișoara.

Manifestarea religioasă reprezintă o călătorie spirituală în duh și adevăr și o rememorare a momentelor derulate în urmă cu 2000 de ani și la urmarea lui Hristos pe drumul spre înviere.

La  eveniment au participat ierarhii bisericilor, împreună cu preoții și credincioșii parohiilor din Timișoara. Acest pelerinaj a avut două puncte de plecare spre catedrala mitropolitană.

Ora 17:15 – Biserica Ortodoxă din Piața Alexandru Mocioni (Küttl) – bv. 16 Decembrie 1989 – Podul Traian – Catedrala mitropolitană;

Ora 17:40 – Mitropolia Banatului – bv. C.D. Loga nr.7 – Catedrala mitropolitană, unde a continuat cu slujba Vecerniei mari, unită cu Litia.

La pelerinajul din ajunul praznicului “ Intrării Domnului în Ierusalim”, credincioșii au avut icoane, flori şi salcie în mâini și s-au îndreptat în procesiune, de la bisericile parohiale centrale spre catedrala mitropolitană.

Pelerinajul de Florii reprezintă pentru toţi credincioşii un act de cinstire a jertfei mântuitorului Iisus Hristos. Prin participarea la pelerinaj, credincioșii îl însoțesc tainic pe drumul patimilor sale mântuitoare.

”Participarea la procesiunile cu icoanele făcătoare de minuni, moaştele sfinţilor, la pelerinajele organizate de Sfânta Biserică, ne descoperă aceasta binecuvantată stare a pelerinului, un veșnic căutator al lui Dumnezeu şi trăitor al spiritualităţii crestine. Totodată, pelerinajul îi adună într-o împreună lucrare pe credincioşi, pe calea slujirii Mântuitorului, a sfinţirii vieţii şi a desăvârşirii”, este mesajul Bisericii Ortodoxe Române.

Procesiunea Floriilor s-a încheiat la catedrala mitropolitană din Piața Victoriei.

Comentarii

comentarii