Acasă Actualitate Sute de elevi din școlile din Timiș l-au colindat pe ÎPS Ioan,...

Sute de elevi din școlile din Timiș l-au colindat pe ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului

DISTRIBUIȚI

ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, a primit în aceste zile premergătoare Nașterii Domnului, la reședința mitropolitană, colindul elevilor de la unitățile de învățământ din județul Timiș și de la parohiile din eparhie.

Astfel, au colindat copiii de la biserica din Satchinez, coordonați de preotul paroh Mihai Herghelegiu, grupul de copii de la Colegiul Național Bănățean împreună cu profesoara Mihaela Lepa, elevii de la școlile din Uihei și Orțișoara, îndrumați de Pop Maria și prof. Tudor Alexandru, copiii de la Centrul școlar pentru educație incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” din Timișoara, organizați de prof. Bucșan Aida, copiii de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Atanasiu”, coordonați de prof. Paven Silvia și grupul de elevi de la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara, îndrumați de preoții și profesorii lor și de prof. Adela Panait, directoarea liceului.  

Toți acești copii au vestit Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, împreună cu profesorii și preoții coordonatori, aducând multă bucurie Părintelui Mitropolit Ioan, maicilor și colaboratorilor de la Centrul eparhial. Au fost interpretate colinde strămoșești și a fost creată atmosfera specifică acestei perioade, când toți credincioșii se străduie să devină mai buni, mai milostivi și mai frumoși pentru a întâmpina, fiecare în parte, pe pruncul Iisus, Cel născut în ieslea Betleemului.

Fiecărui grup de colindători Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt de mulțumire și apreciat efortul lor de a se pregăti din timp, prin repetițiile la care au luat parte, pentru a vesti nașterea Mântuitorului Hristos.

Au fost momente frumoase pentru experiența copiilor, care cu siguranță, își vor aminti cu bucurie de întâlnirea avută cu Chiriarhul Banatului, care i-a ascultat pe fiecare și apoi, le-a oferit daruri și dulciuri, atât de îndrăgite de cei mici.

La final, mitropolitul Banatului le-a urat colindătorilor sărbători frumoase, cu bucurii duhovnicești și împlinirea dorințelor.

Comentarii

comentarii