Acasă Economic Sute de fermieri din Timiș, Arad și Caraș la Ziua Câmpului 2024,...

Sute de fermieri din Timiș, Arad și Caraș la Ziua Câmpului 2024, de la SCDA Lovrin

DISTRIBUIȚI

Sute de fermieri din Timiș, Arad și Caraș Severin au participat la ziua Câmpului de Cercetare, miercuri, 22 mai, la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Lovrin.

Invitați speciali au fost prof.univ.dr. Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice din București, prof.univ.dr. Cosmin Popescu, rectorul Universității de Știintele Vieții Timișoara, dr. Simona Jurcă, DAJ Timiș, și ing. Dimitrie Muscă, fondatorul Combinatului Agroindustrial Curtici din Arad.

Conf.univ.dr. Marinel Hirablaga, directorul SCDA Lovrin, a explicat că evenimentul este esențial pentru comunitatea științifică și agricolă din zona de vest a țării.

“Am ajuns la ediția a IX a și scopul este să aducem împreună o diversitatea de actori din acest sector pentru a disemina informațiile cercetărilor agricole și pentru a promova colaborarea între diferite entități”.

Platforma demonstrativă din 2024 se întinde pe o suprafață de peste 14 ha și cuprinde o selecție din cele mai reprezentative soiuri ale SCDA Lovrin și a celor mai renumit în companii de pe piață. Platforma cuprinde 43 de soiuri de cereale păioase cu trei densități diferite, 188 de microploturi – grâu, triticale, orz ovăz și orzoaică, 31 de hibrizi de rapiță în trei densități diferite și 32 microploturi.

Comentarii

comentarii