Acasă Eveniment Sute de timişoreni au venit să ofere cadouri şi zâmbete altor timişoreni,...

Sute de timişoreni au venit să ofere cadouri şi zâmbete altor timişoreni, la Piaţa lucrurilor libere

335
DISTRIBUIȚI

piata lucrurilor libere 52006Sute de timişoreni – majoritatea tineri – au venit, sâmbătă, 29 iunie, în Parcul Botanic, cu genţile de obiecte – de la îmbrăcăminte şi încălţăminte, la obiecte de uz casnic – pentru a le da cadou altor timişoreni.

Obligatoriu, acestea trebuiau să ofere obiecte utilizabile şi în bună stare, dar pe care ei au considerat că ocupau un loc inutil în propriile locuinţe. În plus, s-au oferit zâmbete, sfaturi şi idei la schimb.

Evenimentul, care se vrea a deveni tradiţie, a fost la a cincia ediţie şi a fost organizată între orele 10-16, de către temerarii de la Timişoara în Tranziţie, în colaborare cu dincolodebani.ro, CRIES, Atelier D.I.Y., Comunitatea Stanciova şi R9TM.

Iată şi motivaţia acestei acţiuni: „O piaţă a lucrurilor libere e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu lucruri încă folositoare şi în stare bună, cu idei, meşteşuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuţii şi multe altele; lucruri pentru care noi, ca şi comunitate, ne putem întâlni pentru a le împărtăşi. Fără bani. Fără troc. Doar cadouri. E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi”.

Toţi participanţii trebuiau să fie responsabili pentru obiectele pe care le-au adus, pentru standul ce şi l-au creat şi pentru ce au lasat în urmă. Obiectele rămase au fost oferite pentru site-ul www.dincolodebani.ro sau păstrate pentru ediţia următoare a pieţei.

Comentarii

comentarii