Acasă Actualitate Sute de timișoreni, somați să își curețe terenurile de ambrozie. Riscă amenzi...

Sute de timișoreni, somați să își curețe terenurile de ambrozie. Riscă amenzi de până la 20.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a început acțiunile preventive de combatere și distrugere a ambroziei, demarând campania de conștientizare cu privire la efectele negative ale acestei plante asupra sănătății populației. Poliția locală a găsit 362 de proprietari timișoreni în neregulă în urma controalelor efectuate de Poliția Locală pentru respectarea legislației în domeniul distrugerii ambroziei. Aceștia au primit deja avertismente, iar dacă până la finalul acestei luni nu se conformează vor fi amendați, iar valoarea acestor amenzi poate ajunge și la 20.000 de lei.

Conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, obligația proprietarilor de terenuri este de prevenire, combatere și distrugere a buruienii. Acestea se pot realiza prin cosire repetată, distrugere cu unelte agricole, smulgere, în cazul unor suprafețe izolate sau erbicidare, după caz.

Persoanele fizice și juridice (proprietari sau deţinători de terenuri, administratori ai drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole) au obligația de a efectua lucrări de combatere a ambroziei. Dacă nu își îndeplinesc această obligație legală, se vor emite avertismente, iar ulterior se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice și amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice.

Comentarii

comentarii