Acasă Actualitate Tabără cere dizolvarea consiliului de administrație al Piețe SA, după ce s-a...

Tabără cere dizolvarea consiliului de administrație al Piețe SA, după ce s-a întâlnit cu „piețarii” nemulțumiți. Care sunt obiecțiile acestora?

DISTRIBUIȚI

Marți, 6 decembrie, Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, s-a întâlnit cu comercianții nemulțumiți de conducerea Piețe SA. Aceștia au organizat luni un soi de protest, plângându-se de tarifele cerute pentru ocuparea tarabelor, cât și de condițiile oferite contra acestor sume. Tabără dă vina pe „colegii din USR”. În opinia viceprimarului, cei care în trecut blamau „trocul politic” făcut la societățile din subordinea primăriei, nu se dezic de aceleași practici în prezent.

Mai exact, potrivit lui Tabără, piețarii sunt nemulțumiți de închiderea pieței de flori la ora 19, de creșterea chiriilor și, în general, de lipsa de investiții. Toaletele ar fi insalubre, comercianții nu ar avea contor propriu, iar în interiorul piețelor ar ploua. Viceprimarul spune că aceste lucruri ar trebui rezolvate de conducerea societății, însă în consiliul de administrație se ocupă de „jocurile unui director sau altul, al unui partid sau altul”. Tabără cere dizolvarea consiliului de administrație actual și numirea unor administratori interimari.

Liberalul și-a expus părerea într-o postare pe rețelele de socializare:

„Ziua și scandalul oferit timișorenilor pe «tarabele» SC Piețe SA!

Am atras atenția încă de anul trecut că noul Consiliu de Administrație de la Piețe SA nu poate face un management performant! De ce? Pentru că în locul oamenilor profesioniști și cu expertize au fost preferați cei obedienți trocului politic, chiar dacă au făcut parte și din trecutul administrativ, blamat de către colegii din USR! Rezultatul? Scandal după scandal și o societate care ar trebui să fie profitabilă devenită doar o vacă de muls.

Astăzi, am discutat cu cei care ieri au manifestat împotriva conducerii, pentru a vedea exact și real problemele cu care se confruntă și a le aduce în atenția conducerii colegilor din PMT. O societate are nevoie de management nu de scandaluri! La fel ca o administrație.

Măsurile impuse în ultimul timp de a închide piața de flori după ora 19, de a ridica prețul chiriei comercianților în actualele condiții economice, după ce anul trecut a mai avut o mărire (suportată în final tot de consumatorul de fructe, pentru că investiții în spațiul respectiv nu s-au făcut). Toaletele sunt insalubre și comune fără a fi separate pentru femei și bărbați (dupa cum relateaza chiriasii). Comercianții nu au acces la contorul propriu de curent. În multe locuri din halele Pieței de Gros plouă, apa scurgându-se peste marfă. Toate aceste condiții oferite nu fac altceva decât să-i facă pe chiriași să se îndrepte spre alte spații private.

La câțiva pași distanță, un supermarket plătește 5,5 Euro/mp. În Piața de Gros chiria actuală este de 22 Euro/mp. Sigur, în general, prețul este dictat de piață, dar aici vorbim despre un preț impus. Repet, aceste majorări se vor regăsi în prețul fructelor care pleacă spre piața en-detail.

Un Consiliu de Administrație trebuie să fie format din profesioniști și să consolideze managementul unei societăți și nu jocurile unui director sau altul, al unui partid sau altul. Un exemplu în acest sens îl reprezintă SC Aquatim SA, unde conducerea este una profesionistă cu manager capabil și aplicat, unde politicul nu a reușit să se impună și să încurce activitatea. E atât de simplu să reduci întreg actul de management doar la ridicarea prețului fără a depune cel mai mic efort pentru a produce bani.

Îmi mențin solicitarea de a dizolva cât mai repede Consiliul de Administrație al SC Piețe SA și numirea unui CA interimar până la organizarea unui nou concurs pentru desemnarea membrilor titulari și cu competențe manageriale. Într-un Consiliu de Administrație este nevoie să cunoști mai mult decât Tabla Împărțirii!”.

Comentarii

comentarii