Acasă Actualitate Tabără de credinţă şi artă la Mărghitaş

Tabără de credinţă şi artă la Mărghitaş

489
DISTRIBUIȚI

bisericaDuminică s-a încheiat cea de-a V-a ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”, organizată în stațiunea Mărghitaș, în apropierea orașului Anina.

La tabăra organizată în perioada 30 iunie – 6 iulie, de departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, în parteneriat cu Primăria Anina, au participat gratuit 25 de tineri cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani. Copiii au provenit de la centrele de tineret ale Eparhiei Caransebeșului. Aceştia au participat zilnic la rugăciunile comune de dimineață și de seară, sub îndrumarea directă a părintelui inspector Mihai Ciucur, coordonatorul taberei. Zilnic au fost organizate discuții pe probleme duhovnicești pentru cei tineri, precum și concursuri cu tematică religioasă.
Tabăra a beneficiat de două ateliere, de pictură și de sculptură, coordonate de profesori voluntari, care au pus în valoare imaginația copiilor. Pe parcursul taberei au fost organizate şi acţiuni de divertisment și relaxare, copiii participând la o multitudine de jocuri educative și concursuri în aer liber și de interior. În ultima zi de tabără a avut loc vernisarea expoziției de icoane și sculpturi realizate de către copii, aceștia având bucuria să-l aibă în mijlocul lor și pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. 

Comentarii

comentarii