Acasă Actualitate Tabără, despre perchezițiile DNA la fostul director din Primăria Timișoara: „Imediat după...

Tabără, despre perchezițiile DNA la fostul director din Primăria Timișoara: „Imediat după preluarea atribuțiilor, am schimbat din funcție persoana asupra căreia exista suspiciune”

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără comentează ancheta DNA care îl vizează pe fostul director al Direcției Patrimoniu din Primăria Timișoara, Florin Răvășilă. Marți, 12 iulie, procurorii au percheziționat atât locuința fostului director, cât și sediul Casei Funerare Octavian, cea care se ocupă de cimitirele din Calea Șagului și de pe Rusu Șirianu, dar și domiciliul patronului acesteia, Octavian Batori. Acesta ar fi fost cel care l-a mituit pe Răvășilă cu 40.000 de euro.

Tabără amintește că l-a schimbat din funcție de director încă de când a primit în subordine Direcția de Patrimoniu, cu toate că cei doi erau colegi de partid. În plus, viceprimarul menționează că au existat și încă există probleme legate de felul firma care administrează cimitirele își respectă obligațiile.

Iată mesajul lui Cosmin Tabără, postat pe rețelele de socializare:

„În urmă cu 1 an, am văzut modul de lucru a societății care administra două dintre cimitirele Timișoarei. Am avertizat că atât timp cât eu lucrez în Primăria Timișoara nu voi permite nimănui să încalce legea sau să trateze cu dispreț cetățeanul.

Mărturisesc că s-au încercat tot felul de intervenții pentru a mă îndupleca să trec cu vederea ceea ce se întâmplă. În plus, văzând atitudinea continuă în raport cu obligațiile contractuale, că se persista în modul defectuos de a-și face treaba, că doar banii erau importanți, nu și îndeplinirea obligațiilor, am decis unilateral să reziliez contractul de prestări servicii. Pe această cale mulțumesc și colegilor din Direcție cu care am colaborat în această speță.

Astăzi, DNA-ul este la sediul societății respective și investighează modul lor de lucru, ceea ce confirmă că decizia mea din urmă cu un an a fost una corectă.  Nici în acest moment, firma de care pomeneam nu are relații contractuale cu PMT. Descinderile DNA vizează și activitățile unor persoane care au răspuns de Direcția Patrimoniu în trecut. Imediat după preluarea atribuțiilor asupra acestei Direcții, am schimbat din funcție persoana asupra căreia exista suspiciune, chiar dacă făcea parte din același partid cu mine.

După ani de zile în care Direcția de Patrimoniu a fost mereu expusă anchetelor și suspiciunilor, în ultimul an și jumătate, această direcție a fost una curată, iar modul ei de lucru nu a născut suspiciuni și nici nu a lăsat urme de interpretări. Nu există plângeri penale asupra nimănui din această Direcție și sper ca lucrurile să rămână așa”.

Comentarii

comentarii