„Unul dintre oamenii cerebrali din Colterm, directorul general, a ales să plece prin demisie. O demisie care vine pe fondul unei temeri că se apropie 30 aprilie și nimeni nu-l asigură de existența fondurilor necesare achiziționării certificatelor EUA, riscul de a răspunde personal pentru neimplicarea altora în acest program”, spune viceprimarul.
Cosmin Tabără cere mai multă implicare în cadrul societății si se arată neîncrezător și față de strategia privind alimentarea cu cărbune.
„Implicarea înseamnă fapte concrete și nu povești. Căldura din apartamente, școli, spitale este vitală pentru viața timișorenilor mai mult decât pozele pozitive de pe facebook! Prefer poze din depozitul de cărbuni, din păcate nu prea văd. Avem platforma luată cu mare fast, dar aducem cărbune din Ungaria, posibil prin Motru? Sper că este reală platforma de la Motru și nu una online…
Lăsând gluma la o parte, situația nu stă bine. Sunt câteva persoane care se zbat și unele care doar mimează salvarea acestei societăți. E nevoie de mai mult, e nevoie de asumare și de dat cu pumnul în masă dacă trebuie. TIMIȘOARA nu mai poate trece prin ce s-a întâmplat iarna trecută, a fost o rușine și o suferință și măsuri nu s-au luat împotriva celor care au spus că știu ce au de făcut, dar doar reușit să încurce!”, adaugă Tabără.
Vă amintim că societatea de termoficare Colterm este în insolvență din toamna anului 2021. De atunci, principalii decidenți din cadrul societății sunt administratorul special Cristian Amza, useristul ales de consilierii locali din Timișoara, și de Consorțiul Alfa & Quantum Consulting S.P.R.L., Maestro S.P.R.L. și Insolvein S.P.R.L., administratorul judiciar desemnat de instanță.
În luna februarie va fi anunţat numărul certificatelor de poluare aferente anului 2022 pe care compania de termoficare din Timişoara, aflată în insolvenţă, trebuie să le cumpere, iar acestea trebuie achitate până cel târziu la data de 30 aprilie. Dacă aceste certificate nu vor fi achiziţionate, Colterm se va afla în cel de-al treilea an consecutiv când nu cumpără aceste certificate, ceea ce va duce la o a treia amendă din partea Administraţiei Fondului de Mediu.
Până acum au fost date două amenzi, de 21 milioane de euro, respectiv 14,5 milioane de euro. Ambele amenzi au fost contestate în instanţă.
Comentarii
comentarii