Acasă Administraţie Tablete pentru elevii timișoreni care nu pot participa la cursurile online. Consiliul...

Tablete pentru elevii timișoreni care nu pot participa la cursurile online. Consiliul Local Timișoara face primul pas

1207
DISTRIBUIȚI
tableta furata

Printr-o nouă rectificare bugetară, consilierii locali ai Timișoarei au facilitat achiziționarea de tablete pentru elevii care nu dispun de mijloace tehnologice pentru a participa la cursurile online. Viceprimarul Dan Diaconu a spus că a fost trimisă o adresă școlilor pentru a stabili nevoile elevilor fiecăreia, iar în urma răspunsului primit, se vor face rectificări ulterioare pentru achiziționarea tabletelor.

„Sigur, ele se cumpără prin școli, ceea ce este foarte ok, și ele vor rămâne la școli chiar și după ce se termină pandemia. Ideea e că la o școală se cumpără două, la alta trei, la alta zece. Ar trebui să facem astfel încât să se cumpere pentru o clasă, să poată fi folosite după asta, să zicem, la laboratorul de informatică. Dacă sunt câte două o să le ia, o să le arunce într-un dulap sau o să și le ia unul sau altul. Sunt 1.000 de copii, să vedem cum se împart pe școli, ar trebui să vedem cum facem să luăm la fiecare școală măcar 25 – 30 de bucăți”, a intervenit consilierul Adrian Orza.

„Sunt 1.170 de elevi în această situație, ceea ce înseamnă că în nicio școală nu vom avea un număr foarte mic de tablete. Pe de altă parte, nu știm cum va fi din toamnă, și aceste tablete s-ar putea să trebuiască să fie folosite de aceeași elevi. (…) Ele vor fi achiziționate, vor fi date în comodat în perioada asta, apoi vom vedea dacă va fi nevoie să completăm în toamnă pentru laboratoare, pentru a fi mai bine dotate”, a răspuns viceprimarul Dan Diaconu.

Nicolae Robu a intervenit și el: „Să nu uităm că și Ministerul Educației a anunțat că va face achiziția de astfel de echipamente. Ulterior, o să vedem, o să putem să mai facem o achiziție, să completăm, astfel încât utilitatea lor să fie maximizată. Ne adaptăm, reținem ideea și vedem la toamnă”.

În această ședință consilierii au mai direcționat 250.000 de lei către Spitalul „Victor Babeș”, pentru achiziționare unui sistem de fenotipare biologică în timp real, care ține tot de pandemia de coronavirus, după cum a spus Dan Diaconu. Cu ajutorul acestuia, ar urma să se realizeze mai multe tipuri de analiză. Banii vor fi relocați de la capitolul „Investiții” din bugetul local.

Anexele privind rectificarea nu au fost postate pe site-ul primăriei, motiv pentru care, la acest moment, nu se cunosc detalii referitoare la sumele alocate pentru tablete și specificațiile acestora sau a sistemului achiziționat de Spitalul „Victor Babeș”.

Comentarii

comentarii