Acasă Cultura Tablouri în valoare de 700.000 de euro, într-o licitaţie inedită

Tablouri în valoare de 700.000 de euro, într-o licitaţie inedită

DISTRIBUIȚI

140 de lucrări, semnate de cei mai cunoscuţi artişti români ai ultimelor două secole, vor fi scoase la licitaţie, pe 28 octombrie, în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente ale anului de pe piaţa de artă – „Licitaţia de Toamnă 2010”. Pentru prima dată într-o licitaţie din România, operele vor fi disputate simultan în două săli de spectacole diferite, una aflată la Bucureşti, iar cealaltă la Timişoara. Licitaţia simultană, organizată de Casa Artmark, se va realiza printr-un sistem electronic performant, care le va permite participanţilor la licitaţie să îi urmărească în timp real pe „concurenţii” aflaţi în cealaltă sală. În Timişoara, licitaţia va avea loc în sala mare a Teatrului Naţional, de la ora 19.30.
„Licitaţia de Toamnă 2010” va prezenta o selecţie impresionantă de lucrări, atât datorită diversităţii perioadelor şi stilurilor în care au fost realizate, cât şi datorită artiştilor care le-au semnat. Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Octav Băncilă sunt doar câţiva dintre pictorii ale căror capodopere se înscriu în cursa ce va avea loc între colecţionarii şi investitorii din Bucureşti şi cei din Banat. Secţiunile pregătite pentru licitaţie sunt: Secolul XIX şi arta academistă, Tezaur, Şcoala bănăţeană, Colonia de la Balcic, Impresionism şi Postimpresionism, Artă modernă şi avangardă, Realism socialist, Postmodernism şi Contemporană. În seara licitaţiei, loturile vor fi împărţite între cele două oraşe, lucrările putând fi admirate în cadrul cocktailului organizat înainte de evenimente. La 19.30, licitaţia va începe în paralel în cele două săli, care vor fi conectate pe toată durata evenimentului. „Evenimentul este o continuare a proiectului Casei Artmark, început în vara acestui an, când, din dorinţa de a veni în întâmpinarea colecţionarilor locali, am organizat Licitaţia de Orientalism la Mamaia. Astfel de iniţiative vor mai exista, întrucât piaţa de artă din România este în continuă creştere, iar noi ne dorim să fim în cât mai multe locuri în care pulsează interesul colecţionarilor şi al investitorilor”, a declarat Manuela Plăpcianu, director executiv Artmark.
Toate lucrările înscrise în „Licitaţia de Toamnă 2010” vor putea fi admirate în expoziţia deschisă în săptămâna de dinaintea licitaţiei, la Timişoara. Astfel, sâmbătă 23 şi duminică 24 octombrie, expoziţia se poate vizita la Muzeul de Artă Timişoara (Palatul Baroc).
 

Comentarii

comentarii