Acasă Cultura Talentata poetă Andreea Coicici și-a lansat cartea ”Anotimpuri de iubire”, la Medici’s...

Talentata poetă Andreea Coicici și-a lansat cartea ”Anotimpuri de iubire”, la Medici’s Timișoara

627
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul inaugurării Optik-Boutique la Medici’s Timișoara, miercuri 11 decembrie, tânăra și talentata poetă Andreea Coicici a fost invitată să își lanseze volumul de poezie de dragoste ”Anotimpuri de iubire”.

”Asumându-și de la început tonalitatea confesiv subiectivă, Andreea Coicici scrie ”Anotimpuri de iubire”, în apropierea biograficului, a trăirilor ce nu și-au pierdut ecoul, expresia și febrilitatea.

Întreaga plachetă de versuri stă sub semnul unei căutări a sinelui profund, numind o repetată încercare de reîntemeiere a eului apăsat de solitudine și melancolie. Fracturat între amintiri și neliniști gândul alunecă adesea spre întâmplări trecute parcă neașezate încă în matca acceptării depline.

Poezia Andreei caligrafiază tensiuni și întrebări existențiale, fără a cădea în patetism. Dimpotrivă, versul își păstrează suplețea și simplitatea firescului, percepând cu acuitate gesturi și semne în succesiunea clipelor. Hermeneut al propriilor reacții, autoarea caută pacea, echilibrul relaționării în cuplu, precum și simfonia unei iubiri adevărate.

În această cheie poezia sa este una a iubirii și iertării, a tristeții, dar și a speranței,  a acceptării și a împăcării”, a scris Monica Grosu despre estetica poeziei Andreei, în prefața cărții.

La rândul ei, talentată poetă Andreea Coicici a explicat cum a ajuns să scrie versuri:

”Scriu doar când emoția mă îndeamnă să scriu. O frântură de cuvânt sau o frântură dintr-o întâmplare, fie un moment ce se desfășoară în natură, fie un sunet, fie căderea unei raze de soare, fie o culoare, toate își fac cuib în sufletul meu și mă îndeamnă să pun în cuvinte impactul lor asupra simțămintelor mele. Uneori pot fi mai multe clipe din viață condensate, neclare conștiinței sau supraanalizei care apoi mă pun pe gânduri sau mai bine zis mă îndeamnă să le exprim în versuri. Scriu cel mai mult despre mine în relație cu lumea, cu natura sau cu iubirea – neiubirea”, mărturisește poeta.

Comentarii

comentarii