Acasă Actualitate Tămâia, busuiocul și… plicul ateu

Tămâia, busuiocul și… plicul ateu

2131
DISTRIBUIȚI

Situație ciudată luni 11 septembrie, la deschiderea noului an școlar din Timișoara. A devenit deja tradiție ca în școlile timișorene cu majoritate de elevi ortodocși, adică în toate, cu excepția celor care prin statutul lor oficial se subordonează altui cult, să se facă un Te Deum la începutul anului de studiu. Acolo nu se întâmplă nimic rău, decât că preotul se roagă scurt și la obiect, vreo 7-8 minute, pentru luminarea minții învățăceilor și se dă cu tămâie în curtea școlii, să fugă cel (cei) rău (răi). Surpriză! La Școala generală nr. 7 din Calea Lipovei Timișoara, directoarea a primit un plic de la un liber cugetător, care cerea ferm să nu mai aibă loc Te Deum-ul. Ca să nu iasă discuții cu ateul minoritar, preotul ortodox, de la Mitropolia Banatului, Sorin Lungoci, a înțeles deranjul pe care-l poate produce fumul de tămâie asupra semnatarului și a renunțat la oficierea scurtei binecuvântări.

A fost rumoare, însă, în rândul majorității covârșitoare, care nu a înțeles de ce trebuie să se renunțe la acest frumos ceremonial.

„După acest gest va urma, din nou, scandal pentru orele de religie din școli? Nu ne așteptam la o astfel de atitudine și la cedarea în fața unui … plic”, au spus părinții revoltați.

În ce vremuri trăim?

Comentarii

comentarii