Acasă Eveniment Tânăr de 23 de ani, drogat și fără permis, urmărit 100 km...

Tânăr de 23 de ani, drogat și fără permis, urmărit 100 km cu focuri de armă pe A1, după ce nu a oprit la semnalul polițiștilor

DISTRIBUIȚI

Un tânăr de 23 de ani a pus polițiștii din Hunedoara pe jar, după ce nu a oprit la semnalul acestora în trafic. Șoferul a fost urmărit mai bine de 100 de kilometri, pe autostrada A1, de la Sibiu până în Deva. După ce au tras mai multe focuri de armă, șoferul a oprit și s-a constatat faptul că nu deținea permis de conducere și că, de asemenea, ar fi fost și sub influența drogurilor.

Potrivit IPJ Hunedoara, ”la data de 15.10.2023, poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa pe autostrada A1, însă conducătorul autoturismului a refuzat oprirea, moment în care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, pe autostrada A1 pe sensul de mers Sibiu-Deva, apoi pe DN7, pe raza localităţii Aurel Vlaicu din judeţul Hunedoara, conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcţiei de deplasare, moment în care a acroşat o autoutilitară, conducătorul autoturismului continuându-şi deplasarea”.

Poliţiştii au folosit armamentul din dotare, executând două focuri de avertisment în plan vertical şi trei focuri asupra autoturismului, fără a fi înregistrate victime. În urma folosirii armamentului din dotare, poliţiştii au reuşit oprirea autoturismului şi reţinerea conducătorului auto, care a fost identificat în persoana unui tânăr în vărstă de 23 de ani, din localitatea Cristian, judeţul Sibiu.

IPJ Hunedoara precizează că, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că, tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

”Ca urmare a testării tânărului cu aparatul din dotare, au existat indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise. În cauză poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală. Conducătorul auto a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca acesta să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, mai arată comunicatul.

 

Comentarii

comentarii