Acasă Eveniment Tânărul snopit în bătaie de angajații unei firme de pază, la concertul...

Tânărul snopit în bătaie de angajații unei firme de pază, la concertul Cargo, a fost amendat de jandarmerie

379
DISTRIBUIȚI

VIDEO

bataie 88029000

Tânărul călcat în picioare de angajații unei firme de pază la concertul Cargo, duminică seară, a încasat o amendă de 200 de lei. De asemenea, alți doi tineri aflați la fața locului au primit câte o amendă de 200 de lei fiecare.

Băiatul care a fost bătut de agenţii unei firme de pază şi alţi doi tineri care au luat parte la concertul Cargo din Timişoara și-au recunoscut vinovăția și nu au reclamat faptul că ar fi fost agresați, potrivit tion.ro.
“Duminică, 15 iunie, în timpul desfăşurării “Serbărilor Timişoreana” din Timişoara, în jurul orei 21.35, trei persoane de sex masculin au fost conduse la echipajul de jandarmi de către agenţii firmei de pază care asigurau ordinea în zona scenei, pentru că au provocat o încăierare. Cei trei şi-au recunoscut vinovăţia şi nu au reclamat faptul că ar fi fost agresaţi. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, art. 2, pct. 24 (provocare şi participare la scandal) cu amendă de 200 lei fiecare (suma minimă prevăzută de lege)”, se arată într-un comunicat emis de Jandarmerie.

Reacția trupei Cargo după bătaia de la concertul susţinut la Timişoara

Membrii trupei Cargo s-au declarat şocaţi de imaginile apărute în presă după concertul de la Timişoara, unde un tânar a fost lovit cu pumnii şi picioarele de agenţii de pază de la Festivalul Berii. “Suntem socati de imaginile pe care le-am vazut pe filmarile Tele Europa Nova! Nu ne-am fi imaginat ca asa ceva sa fie posibil in Timisoara – orasul nostru, acolo unde in fiecare an Cargo si Timisoareana aduna zeci de mii de oameni impreuna pentru o seara de bucurie! In articolele aparute ieri se spune ca este vorba de “doi tineri recalcitranti” Vrem sa contrazicem aceste declaratii si sa va spunem ca nu am vazut in public nimic care sa justifice asa o violenta din partea agentilor de paza! De fapt singurii oameni care au imbrincit, lovit, ingrozit si intoxicat cu spray paralizant copii si spectatori nevinovati au fost chiar cei care trebuiau sa ii protejeze.
Scena de cosmar in care acel tanar este calcat efectiv in picioare de bodyguarzi s-a petrecut din pacate intr-un loc care nu se vedea de pe scena, altfel am fi oprit concertul indiferent de consecinte. Incidentul vazut de noi a durat maxim 15 secunde, am vazut cum oamenii de ordine intra in forta in public, scot doua persoane de acolo si ii trag in lateralul scenei. Nu ne-am imaginat ca acei oameni se vor comporta atat de brutal, ei neavand legal dreptul de a lovi oamenii! In indatorirea lor sta doar sa imobilizeze, si sa predea autoritatilor, urmand ca persoanele vinovate sa raspunda in fata legii scrise, nu dupa legea pumnului!”, au scris membrii Cargo pe pagina de Facebook. Membrii Cargo au mai spus că “dupa concert am aflat ca inclusiv familiile noastre au fost agresate verbal si fizic in spatele scenei in timpul concertului de catre acele brute, care au umbrit prin comportamentul lor primitiv un eveniment pentru care noi am pus foarte mult suflet”. “Noi speram ca autoritatile sa isi faca datoria, vinovatii sunt usor de identificat din filmari, asteptam reactia Politiei! Regretam nespus acest incident”, au mai scris aceştia.
Unul dintre martorii incidentului a anunţat într-un comentariu la postarea celor de la Cargo că miercuri mai multe persoane dintre cele care au asistat la concert şi la incidentele violente vor merge la Poliţie pentru a depune plângere împotriva firmei care s-a ocupat de securitatea evenimentului. Trei agenţi de pază au fost filmaţi în timp ce băteau cu bestialitate, cu pumnii şi cu picioarele, un tânăr. Incidentul a avut loc la Festivalului Berii de la Timişoara, în timpul concertului trupei Cargo. “Am fost la concertul Cargo, iar niște tineri mai fără minte au început să facă „pogo” (adică să se împingă unii în alții, rănind și persoane neparticipante). Un tânăr de maxim 17 ani de lângă mine și-a protejat prietena, și inclusiv pe mine, să nu fie lovită de cei ce se împingeau și i-a împins mai încolo. În acel moment au apărut gorilele care păzeau evenimentul și i-au luat pe cei care se împingeau, dar și pe acest băiat care a fost trântit la pământ și bătut cu picioarele de acești oameni de nimic, fără să aibă vreo vină sau fără să fie întrebat ceva. Am încercat să îi oprim, dar nu am putut. Inclusiv cei din trupa Cargo au rămas siderați de ceea ce se întâmplă”, a povestit o martoră a evenimentului.
“Am văzut câteva imagini neplăcute din partea unor agenți. Sperăm să nu se mai întâmple. Se vor lua măsuri împotriva lor și vor fi chemați la o discuție. Se va ajunge până la desfacerea contractului de muncă. Este un eveniment neplăcut”, a spus patronul firmei de pază, în timp ce Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt de la IJP Timiş a declarat pentru România TV că poliţia s-a autosezat în acest caz.

Comentarii

comentarii