Acasă Actualitate “Ţăndărica” primarului Nicolae Robu: “Se lucrează la o clădire a primăriei, nu...

“Ţăndărica” primarului Nicolae Robu: “Se lucrează la o clădire a primăriei, nu e privată” – Video

953
DISTRIBUIȚI

Pe Vasile Alecsandri nr.1 din Timişoara există o clădire, o ruină până nu demult, care servea drept perete de serviciu pentru distrugătorii cu grafitti; probabil că era cea mai mare ruşine imobiliară din centrul istoric al urbei. Aparţine primăriei şi acum, cu Timişoara 2021, se grăbeşte şi municipalitatea să o renoveze din temelii.

Lucrările au început cu demolarea, constructorul care a câştigat licitaţia (firma Alex Dia Construct) a constatat că dezastrul de la temelie este mult mai mare decât se credea. Lucrările continuă, investiţia inițială era de 650.000 de euro şi includea demolarea şi reconstruirea unuia dintre corpuri, unde se va amenaja un local de vară, dar şi demolarea mai multor corpuri, consolidări, supraînălţarea imobilului care nu avea regimul de înălţime la fel cu celelalte clădiri din zonă, refuncţionalizarea şi schimbare a destinaţiei spaţiilor în spaţii de alimentaţie publică, cu restaurant şi bar la subsol şi birouri la etaj. În curtea interioară se va amenaja o scenă şi o terasă de alimentaţie publică.

Pentru că pe parcursul lucrărilor a fost nevoie de modificări de proiect, Primăria Timișoara pregătește un nou contract cu o valoare de aproape 620.000 de euro, pentru „lucrări de demolări, zidărie, montaj armătură, betoane, lucrări de șarpantă”. Conform anunțului publicat pe SEAP se pot depune oferte până în 23 decembrie, iar valoarea contractului va fi de două luni.

Miercuri seara, trecând primarul Nicolae Robu prin zonă, să filmeze cum se lucrează, a surprins o discuţie între trecători, care admirau cum muncesc lucrătorii pentru o “clădire privată”. Edilul a sărit imediat cu postarea pe facebook, atrăgând atenţia că nu este o clădire privată, ci a primăriei.

“DIALOG NOSTIM SURPRINS DE MINE ASEARĂ PE VASILE ALECSANDRI. Aseară (miercuri, n.r.), în jurul orei 20.00, plimbându-mă prin centru, cum fac aproape zilnic, am surprins că la clădirea de imediat pe stânga de la intrarea pe Vasile Alecsandri dinspre Piaţa Libertăţii se lucra şi m-am poziţionat undeva lăturalnic să filmez. Iată ce dialog am surprins între doi trecători care nu m-au observat: “-Uite cum se lucrează în privat, până mai ieri aici era o ruină şi acum e aproape gata în roşu o mare clădire. Şi ce bine umple golul care era înainte! -Da măi, Robu ar putea lua lecţii”. Oameni buni, acolo nu se lucrează “în privat”, ci acea clădire este a Primăriei! Da, era o ruină înainte, a unei clădiri de 300 de ani. S-a consolidat temelia şi s-a reabilitat subsolul, iar peste s-a ridicat ce se vede, o clădire ce păstrează stilul şi are acelaşi regim de înălţime cu cele de alături. Vă asigur că Primăria lucrează “ca în privat” peste tot şi întotdeauna când banii disponibili o permit (aseară, la aceeaşi oră, se lucra şi la consolidarea Operei). Se ştie că manopera de noapte e considerabil mai scumpă decât cea de zi şi noi avem grijă de bani să putem face cu ei, atâţia câţi sunt, cât mai multe lucruri bune!”, a explicat Nicolae Robu în postare.

Probabil că acea clădire a fost lăsată prea mult de izbelişte şi de aceea oamenii au crezut că este proprietatea vreunui nenorocit care a falimentat şi nu a mai avut bani să o întreţină.

DIALOG NOSTIM SURPRINS DE MINE ASEARĂ PE VASILE ALECSANDRI 😊😊Aseară, în jurul orei 20.00, plimbându-mă prin centru, cum fac aproape zilnic, am surprins că la clădirea de imediat pe stânga de la intrarea pe Vasile Alecsandri dinspre Piața Libertății se lucra și m-am poziționat undeva lăturalnic să filmez. Iată ce dialog am surprins între doi trecători care nu m-au observat:“-Uite cum se lucrează în privat, până mai ieri aici era o ruină și acum e aproape gata în roșu o mare clădire. Și ce bine umple golul care era înainte!-Da măi, Robu ar putea lua lecții”Oameni buni, acolo nu se lucrează “în privat”, ci acea clădire este a Primăriei! Da, era o ruină înainte, a unei clădiri de 300 de ani. S-a consolidat temelia și s-a reabilitat subsolul, iar peste s-a ridicat ce se vede, o clădire ce păstrează stilul și are același regim de înălțime cu cele de alături. Vă asigur că Primăria lucrează “ca în privat” peste tot și întotdeauna când banii disponibili o permit (aseară, la aceeași oră, se lucra și la consolidarea Operei). Se știe că manopera de noapte e considerabil mai scumpă decât cea de zi și noi avem grijă de bani să putem face cu ei, atâția câți sunt, cât mai multe lucruri bune!Dacă vă place ce se prefigurează acolo, dați Like

Publicată de Nicolae Robu pe Miercuri, 13 noiembrie 2019

Comentarii

comentarii