Acas─â Special Tandemul de la 1. Sau bomba cu ceas

Tandemul de la 1. Sau bomba cu ceas

381
DISTRIBUIȚI

Ce a determinat conducerea PNL sa ia o decizie aparent dramatica? Care poate atrage consecinte negative asupra rezultatelor din campania electorala. De ce a fost sacrificat Chiliman? Si, implicit, alte personalitati marcante ale partidului care, intr-un fel sau altul, fac parte din echipa lui. Explicatia sa stea doar intr-o ratiune de natura politica? Si anume ca nu putea Chiliman sa fie si alergator pentru Primaria Sectorului 1 si antrenor pentru intreaga Capitala? Sa existe o ratiune etica, legata de pericolul unei concurente neloiale prin controlul exercitat de Chiliman si asupra celorlalte organizatii? Sa fie Chiliman un pericol pentru stabilitatea USL la Bucuresti? Sau exista si un motiv inca nedezvaluit oficial?

Sectorul 1 din Bucuresti este cel mai bogat oras al Romaniei. Din impozite si taxe se strang sume uriase. Primaria dispune de un buget de invidiat. Pe care il gospodareste, de 8 ani de zile, domnul Andrei Chiliman. Dar nu singur. Ci in tandem cu un alt lider marcant PNL, Vlad Moisescu. Acesta din urma, poreclit “omul cu valiza”, este si un important om de afaceri. In ambele calitati, extrem de discret. De altfel, persoanele cat de cat informate stiu ca adevaratul conducator al Sectorului 1 este Vlad Moisescu. Chiliman e doar cel care semneaza documentele. Si le semneaza ca primarul. In plus, el tine discursurile. Este primarul paravan.
In presa au aparut destul de multe semnale de alarma privind mari invarteli la nivelul Primariei Sectorului 1 Bucuresti. Au fost semnalate cazuri de licitatii trucate. Situatii frecvente in care Primaria a platit, pentru materiale si servicii, preturi disproportionat de mari. Sa fi ajuns asemenea “detalii” si la urechea liderilor PNL? 
Daca la Primaria Sectorului 1 ticaie o bomba cu ceas si daca aceasta este chiar tandemul Chiliman – Moisescu, poate ca vom afla in curand. Pana una alta, eu voi valorifica ceea ce am descoperit zilele trecute cercetand pe internet unele dintre afacerile Primariei Sectorului 1 Bucuresti. Acolo, pe internet, exista doua categorii de informatii la dispozitia oricui. Prima se refera la contractele incheiate pentru diverse achizitii si servicii. Acolo apare si modul in care au fost perfectate afacerile, respectiv procedurile de atribuire si sumele si firmele beneficiare. O simpla trecere in revista a acestora scoate in evidenta, chiar si pentru o persoana neavizata, cateva elemente surprinzatoare. Cum ar fi valoarea exagerata a unor lucrari, daca le comparam cu pretul acestora platit in alte sectoare ale Bucurestiului. Sau procedurile de atribuire, care, de cele mai multe ori, ocolesc licitatiile. In fine, elocventa este frecventa anumitor firme. Firmele preferate. Firmele privilegiate.  Ei bine, inca o cercetare, tot pe internet, ne mai sugereaza ceva. Si anume, ca aceste societati comerciale sunt transpartinice. Cele mai multe sunt si societati preferate de primari PDL sau UNPR. 
Nu stiu care este adevarata explicatie a conflictului in plina desfasurare dintre tandemul Chiliman – Moisescu si PNL. Dar am toate motivele sa banuiesc ca ceea ce s-a spus pana acum nu reprezinta decat fata vazuta a aisbergului. Fitilul fiind aprins de arestarea, de catre DNA, a lui Bogdan Grigorescu, secretarul Consiliului local. Nu este exclus ca Antonescu sa fi incercat, in ceasul al doisprezecelea, sa dezamorseze o bomba cu ceas. Pentru cei interesati, postez pe CorectNews mai multe informatii despre “tandemul de la 1”. 
 
Sursa: CorectNews

Comentarii

comentarii