Acasă Cultura Tango – la Consiliului Județean Timiș

Tango – la Consiliului Județean Timiș

517
DISTRIBUIȚI

Incanto Quartetto, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, organizează spectacolul concert Tango, în 24 septembrie, de la ora 19.00, în sala multifuncțională a CJT.

Moderator va fi Florin Mihoc, iar balerinii invitați Alina Mihai si Alin Radu.

Intrarea liberă.

Componenţa actuală a Incanto Quartetto, definită în anul 2009, este o simbioză perfectă între muzicieni valoroşi, cu calităţi tehnice şi interpretative desăvârşite, dobândite în cadrul a prestigioase academii de muzică din ţară şi din străinătate, uniţi sub egida muzicii de calitate din dorinţa de a oferi publicului timişorean un act artistic la un nivel înalt, care să lărgească orizonturi, să educe generaţii şi să aducă în sufletele celor pasionaţi de frumos o oază liniştită într-un cotidian aglomerat, debusolant şi zgomotos.

Incanto Quartetto este condus de violonistul Ovidiu Adrian Rusu, muzician cu o personalitate complexă şi puternică, concert-maestru al Orchestrei Operei Române Timişoara, fiind totodată unul din ce mai recunoscuţi şi apreciaţi concert-maeştrii din Europa de Est şi absolvind Conservatorul din Cluj, desăvârşindu-se la clasa profesorilor V.Spivakov şi R. Kusmaull.

Incanto Quartetto îi reuneşte pe Nada Petrov (vioară) şi Marius Bernecker (violoncel), absolvenţi ai Facultăţii de Muzică Timişoara şi Veaceslav Mînzat (violă) absolvent al Conservatorului din Moscova, instrumentişti extraordinari în cadrul Orchestrei Operei Române din Timişoara, având o vastă şi prolifică experienţă de spectacol şi fiind interpreţi excelenţi de muzică de cameră.

Prin concertele lor educative susţinute în mod special pentru elevii şi tinerii oraşului de pe Bega, membrii Incanto Quartetto au devenit adevăraţi mentori ai generaţiei tinere, prezentând o şcoală de muzică cu adevărat inspiraţională, oferind susţinere şi îndrumare tuturor celor dispuşi să se lase învăluiţi în spiritul academic de înaltă clasă al prestigioasei formaţii timişorene, fapt demonstrat de prezenţa numeroasă a publicului tânăr la toate manifestările Incanto Quartetto.

Comentarii

comentarii