Acasă Cultura Țara mea-i, Banatu! Festivalul național de folclor ”Petrică Moise”, la Timișoara Convention...

Țara mea-i, Banatu! Festivalul național de folclor ”Petrică Moise”, la Timișoara Convention Center

DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, organizează Festivalul național de folclor Petrică Moise, ediția a III-a, în 5 iunie 2024, la ora 19:00, la Timișoara Convention Center din Timișoara.

Festivalul aduce un omagiu personalității și operei lui Petrică Moise. Bănățean mândru de originile sale și autentic în manifestare, Petrică Moise, de-a lungul carierei sale artistice, a colaborat cu cele mai cunoscute ansambluri folclorice din țară.

A avut turnee în Ungaria, Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția, Suedia, Canada, SUA și Australia, purtând mereu în suflet dragostea pentru cântecul bănățean.

Și-a exprimat forța creatoare în albume pline de farmec și inspirație cum ar fi ”Câte-n lume vin și trec”, ”Acuș’ am 50 de toamne”, ”Din Lada cu Zăstre” sau ”Cântări Noi, Cântări Bătrâne.”

A primit aplauze la scenă deschisă cu interpretări și creații originale cum ar fi  ”Țara mea-i Banatu’ meu”, ”Două vieți dac’aș avea,” ”Două mândre din Chișoda” sau ”Lumea asta-i cum o vezi.” Prezența sa scenică  mobiliza publicul și stârnea de fiecare dată ropote de aplauze și lacrimi, Țara mea-i, Banatu’ meu devenind un adevărat imn al Banatului.

Invitați în recital sunt artiști de prim rand ai muzicii populare: Aurel Tămaș, Vasile Conea, Steliana Sima, Carmen Popovici  Dumbravă, David Crișan, Liliana Laichici și Grupul Crăițele, Andreea Chisăliță, Roxana Goia, Georgiana Necșa și Luminița Safta.  Orchestra de Muzică Populară a Românilor din Voidovina, dirijor Roman Bugarin, va acompania recitalul cunoscuților interpreți ai muzicii populare, Ciprian Roman și Valentina Secheșan.

Spectacolul este prezentat de Iuliana Tudor.

Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca iar coregrafia poartă semnătura maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu. Invitațiile sunt diponibile pe www.eventim.ro, începând cu 27 mai 2024, ora 11:00.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este instituție de cultură în subordinea Consiliului Județean Timiș.

 

 

Comentarii

comentarii