Acasă Actualitate Ţara moare din cauza COVID19, iar la Filarmonica Banatul au loc întruniri,...

Ţara moare din cauza COVID19, iar la Filarmonica Banatul au loc întruniri, deşi e stare de urgență

1820
DISTRIBUIȚI

Sindicatul Filarmonicii Banatul este revoltat de faptul că, în situația de urgență în care se află țara din cauza pandemiei de COVID19, prima grijă a conducerii filarmonicii a fost să întrunească Comisia de Etică, joi, și să dezbată un conflict care a avut loc între doi angajați în urmă cu cinci luni.

Călin Nanu, secretarul general al sindicatului, spune că în loc să fi fost convocat Consiliul de Administraţie pentru a găsi soluții eficiente în gestionarea efectelor situaţiei de urgenţă în cadrul filarmonicii, prioritar a fost o falsă problemă care ține, de fapt, de competența poliției și a avut loc în 2019.

”Joi, în prima zi, când n-au chemat la serviciu, marea urgență pentru conducere a fost să caute să îl sacționeze pe acel angajat, în loc pe primul loc să se stabilească ce e de făcut acum în pandemia de COVID19. Oricum atunci s-a ocupat poliția de caz și cred că s-a finalizat cu bine totul între cei doi.

Cazul nici nu a fost de competența comisiei de disciplină, mai ales că aunci când s-a întâmplat acel conflict nu a fost în timpul serviciului, dar așa consideră conducerea că sunt prioritățile filarmonicii.

În acest moment în România și în Europa este declanșată starea de urgență. De aceea trebuia să se țină cont de această situație de criză, care restrânge libertatea întrunirilor, precum și alte drepturi sau libertăți.

În al doilea rând, în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare a Comisiei de Etică și Disciplină, acest caz de ultraj nu este o faptă în legătură cu munca și că nu se poate constată vreun prejudiciu.

În conformitate cu art 19, pentru angajarea răspunderii disciplinare, este necesar ca fapta salariatului să fi produs un rezultat păgubitor și să existe un raport de cauzalitate între ele.

Consider că întrunirea a fost un act iresponsabil, deoarece cazul în discuție nu este nici de prima urgență având în vedere că au trecut cinci luni de când el s-a discutat în Consiliul de Administrație, ne luându-se nici un fel de măsură până acum și nici nu afectează în vreun fel funcționarea instituției noastre.

Consider că prin această întrunire nu se respectă recomandările autorităților de stat, cu privire la întruniri și circulația oamenilor, astfel favorizându-se contactarea și răspândirea COVID 19, incriminată de codul penal”, susține Călin Nanu, secretar general al sindicatului din cadrul Filarmonica Banatul Timișoara.

Comentarii

comentarii