Acasă Actualitate Tărâmul mirabil al copilăriei autentice de la mănăstirea Partoș pentru micuții din...

Tărâmul mirabil al copilăriei autentice de la mănăstirea Partoș pentru micuții din Timiș

DISTRIBUIȚI
Aproape 90 de copii din învățământul preșcolar primar și gimnazial din Timiș au trăit clipe de neuitat într-un climat socio-afectiv, capabil de a readuce, în mijlocul lor, tărâmul mirabil al copilăriei autentice.
 
Mănăstirea Partoș și Asociația Semper Agape, în colaborare cu mai multe instituții partenere, au inițiat vara aceasta un proiect educațional aparte, caracterizat prin diversitatea activităților de grup, renumite atât pentru îmbunătățirea relațiilor interpersonale și a interacțiunilor sociale, pentru reziliența și flexibilitatea empatică, pentru coeziune și consolidarea adaptabilității la situații de criză, cât și pentru risipirea feluritelor bariere de ordin comunicațional.
 
Astfel, în perioada 2 – 6 august, la Centrul Cultural, Social și Educațional „Dar din dar” de la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou” din localitatea timișeană Partoș, s-a desfășurat proiectul educațional „Școala de vară Partoș”. Anul acesta genericul s-numit „Darul de lumină al lui padre. In memoriam – ierom. Varlaam Almăjanu”.
 
Evenimentul a fost necesar după o perioadă îndelungată, în care copiii au petrecut nenumărate ore în fața calculatoarelor sau a smartphonuri-lor în cadrul școlii online, fiind îngrădiți, din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei cu noul Coronavirus (COVID-19), la apropierea socială sau la desfășurarea activităților de teambuilding, specifice pentru interacțiunea dintre participanți,
 
„Beneficiarii direcți ai acestei școli de vară sunt aproape 90 de copii din localitățile Banloc, Livezile, Ciacova și Petroman. La buna desfășurare a programului și-au adus contribuția nu numai cadre didactice, ci și voluntari din domenii de activitate diferite, care s-au legat sufletește, de-a lungul anilor, de această mănăstire și care doresc să continue ceea ce a început părintele Varlaam Almăjanu și ceea ce ne-a învățat: dragostea, pe care trebuie să o dăruim aproapelui”, a spus prof. ing. Ioana Lazau.

Comentarii

comentarii