Acasă Actualitate Târgul apicol 2022, la Ghiroda Timiș. ”Vă așteptăm să vă surprindem…!”

Târgul apicol 2022, la Ghiroda Timiș. ”Vă așteptăm să vă surprindem…!”

DISTRIBUIȚI

În perioada 12 -13 martie, bănățenii sunt invitați cu mic, cu mare, în curtea Căminului Cultural Ghiroda Timiș, unde expozanți din toată țara vor prezenta o varietate de produse apicole care să vă încânte simțurile, la Târgul apicol 2022.

”Așteptăm cu nerăbdare să vă surprindem cu toate momentele pe care vi le pregătim!

Sunteți curioși care sunt surprizele delicioase pe care noi și apicultorii expozanți vi le pregătim? Vă așteptăm să le descoperiți pe 12 și 13 martie în curtea Căminului Cultural!”, îndeamnă organizatorii.

Mierea este unul din cele mai valoroase produse pe care le oferă natura. Este obținută din prelucrarea nectarului cules de către albine și este de mai multe tipuri în funcție de proveniența nectarului.

La Târgul Apicol Ghiroda veți găsi o diversitate de produse din miere, fiecare dintre ele având texturi și proprietăți specifice. Sunt savuroase și sănătoase, iar noi vă așteptăm să le descoperiți!

Majoritatea albinelor de pe planetă sunt specii solitare. Numai 5% dintre acestea sunt sociale, deci trăiesc în roiuri, din cele 16.000 de specii de albine înregistrate.

Cu toate acestea, ele ocupă locul 12 ca inteligență de roi în lumea animală, datorită complexității sociale din stupul lor, iar acest lucru se vede în mierea pe care o produc, unică în rândul alimentelor!

România produce anual între 22.000 și 24.000 tone de miere și se află printre cei mai mari producători de miere din UE. În schimb, consumul de miere din țara noastră este de 3 ori mai mic decât media europeană.

Cu toate acestea, mierea este în continuare unul din cele mai căutate produse, iar acest lucru se datorează multiplelor sale beneficii dublate de modurile în care se poate folosi. De la copii și până la persoane în vârstă, mierea este potrivită ca fiind unul din cele mai complete alimente!

Știați că o albină produce în întreaga sa viață în jur de 5 grame de miere? Este cantitatea care reiese din nenumăratele zboruri pentru a recolta nectarul plantelor, în scurta sa viață care durează puțin mai mult de o lună.

Cât produce însă o colonie? Răspunsul este între 30kg și 50kg de miere pe an, cantitate posibilă prin efortul zecilor de mii de albine dintr-un stup și recoltată cu grijă de apicultorii prezenți la Târgul Apicol pentru a vă prezenta cele mai calitative produse!

 

Comentarii

comentarii