Acasă Actualitate Târgul de Crăciun de la Timișoara vine cu „certificat verde” obligatoriu. Programul...

Târgul de Crăciun de la Timișoara vine cu „certificat verde” obligatoriu. Programul evenimentelor

DISTRIBUIȚI

Joi, 25 noiembrie, reprezentanții Casei de Cultură a Municipiului Timișoara au anunțat programul evenimentelor din cadrul Târgului de Crăciun. Totuși, a fost făcut și un anunț important: pentru accesul în cele mai importante zone ale târgului va fi necesară prezentarea „certificatului verde”.

„Târgul de Crăciun este un eveniment așteptat de fiecare dintre noi și menit să aducă bucurie în sufletele tuturor. De la tradiționalele «căsuțe», la patinoar sau carusel, el propune întoarcerea în lumea copilăriei și așteptarea, în tihnă și cu nădejde, a Nașterii Domnului”, se arată în comunicatul de presă al instituției conduse de Camelia Mingasson.

Cât despre „certificatul verde”, potrivit aceleiași surse, obligativitatea acestuia a fost adoptată în urma unei întâlniri cu cu reprezentanții ISU, ai Jandarmeriei, ai Poliției Locale, ai Poliției Municipale și ai DSV. Acesta va trebui prezentat pentru accesul în parcarea Modex (și la patinoar) și Piața Libertății, dar și furnizorilor de servicii din zona chioșcurilor de mâncare.

„S-a luat hotărârea de delimitare a trei zone, în care accesul va fi condiționat de prezentarea certificatului verde: patinoar/parcare Modex, Piața Libertății și zona de alimentație publică. În primele două, certificatul verde va fi solicitat la intrarea în zonele delimitate, iar în cea de-a treia, acesta va fi scanat de către furnizorii de servicii. Totuși, Crăciunul este al tuturor, iar Hristos s-a născut pentru toți, cu sau fără certificat verde. De aceea, ieslea și bradul de Crăciun vor fi amplasate în zone nerestricționate”, se arată în același comunicat.

Programul artistic, pe de altă parte, transmit reprezentanții Casei de Cultură, va fi dedicat familiei și va fi unul „cu și pentru timișoreni”. Vor avea momentele lor atât micii artiști locali, cât și artiști și trupe timișorene consacrate, cum ar fi Mircea Baniciu și Phoenix. Iată programul complet al agendei culturale pe luna decembrie:

 

Comentarii

comentarii