Acasă Actualitate Târgul de Crăciun din Piaţa Victoriei, înecat în zăpadă și gunoaie ...

Târgul de Crăciun din Piaţa Victoriei, înecat în zăpadă și gunoaie – Foto

1722
DISTRIBUIȚI

Plaje întinse, ape cristaline, resorturi luxoase şi vegetaţie inedită, spaţii verzi din abundenţă, muzică bună, cultură, muzee, clădiri îngrijite de pe care nu îţi cade tencuiala în cap.

Nu, dragi timişoreni, nu este Timişoara, viitoarea capitală culturală europeană, ci orice peisaj din Jamaica, detinaţia de concediu a primarului nostru, Nicolae Robu.

E deprimant să ieşi la o plimbare pe străzile pline de gunoaie. De aceea, edilul a ales (sau prietenii i-au ales) un sejur exotic. E neplăcut să trebuiască să-ţi faci pârtie prin nămeţi. De aceea, privirile trebuie limpezite în jungle străbătute de râuri sălbatice şi vegetaţie luxuriantă. E nedemn pentru un primar de municipiu, fie el şi bănăţean, să-şi mânjească ghetele în cloaca de gunoi scăldat în apa murdară rezultată din grămezile de omăt care încep să se topească inclusiv în “centrul curăţat” al Timişoarei.

Noi, contribuabilii conştiincioşi, care am ales să rămânem în urbea de pe Bega, ne străduim să ne bucurăm de Târgul de Crăciun, încercăm să ne înveselim uitându-ne la căsuţele amenajate în centru şi să ne ferim pe cât putem de zloata prin care suntem obligaţi să trecem. Dar ce facem cu oaspeţii care ne-au venit şi pe care am crezut că-i putem relaxa cu o plimbare prin Târgul de Crăciun? Din acest punct de vedere, avem un târg “tradiţional”, cu noroi şi mizerie, ca pe uliţele satelor de acum două sute de ani.

O singură recomandare pentru domnul primar: să nu mai repete gafa de la Viena, când a postat pe facebook, la începutul anului, imagini feerice cu splendida Timişoara, în timp ce aici era iadul.

Comentarii

comentarii