Acasă Eveniment Târgul internaţional Banat Agralim 2014 s-a deschis la Timişoara

Târgul internaţional Banat Agralim 2014 s-a deschis la Timişoara

DISTRIBUIȚI

banat agrilim

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi a prefectului Viorel Dogariu, vineri, 30 mai, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) „Regele Mihai I al României” Timişoara, a fost organizată festivitatea de deschidere a Târgului inernaţional „Banat Agralim”.

„Dragi prieteni, vă spun prieteni fiindcă toţi suntem prieteni aici, dedicaţi unei cauze nobile, agriculturii. Mulţumesc partenerilor care ne sprijină direct sau prin alte forme. Faptul că sunt alături de noi, reprezintă o susţinere şi un factor de mobilizare pentru noi”, a declarat prof. univ. dr. Paul Pârşan, rectorul USAMVB. 

„Felicit organizatorii pentru că de 10 ani au reuşit să organizeze această importantă expoziţie. E un lucru foarte important, dincolo de măsurile pe care guvernul le ia pentru susţinerea agriculturii”, a subliniat prefectul Dogariu.

„Mă bucur că noi, Consiliul Judeţean Timiş, facem parte din echipa care organizează Banat Agralim. Trebuie să mulţumim USAMVB în mod deosebit. Vă doresc succes la următorul târg”, a subliniat Bojin.

Partenerii evenimentului sunt Asociaţia Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timis, Asociaţia Crescătorilor de Vaci cu Lapte Timiș, Ovis Banatim şi Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Ovitim Mioriţa” Timiş. Invitatul special a fost ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vasile Bumacov, care a şi primit titlul de Doctor Honoris Causa.

Banat Agralim are un caracter internaţional, la această manifestare fiind invitate firme, societăţi comerciale şi institute de cercetări şi universităţi din ţară şi din străinătate, entităţi cu preocupări în domeniul producerii şi distribuţiei de echipamente, maşini şi instalaţii pentru agricultură, pentru producerea, procesarea şi valorificarea produselor agro-alimentare de origine vegetală şi animalieră.

Sunt vizate, în special, firmele, societăţile comerciale, institutele de cercetări şi instituţiile de învăţământ superior de profil din zona Banatului timişean şi a regiunilor limitrofe din ţară (Caraş-Severin, Arad, Hunedoara), precum şi cele din Serbia şi Ungaria, la care se vor adăuga şi firme din alte ţări europene, care au interese economice şi culturale în zona Banatului.

Comentarii

comentarii