Acasă Actualitate Târgul Ofertelor Educaționale ale Liceelor Timișene 2024

Târgul Ofertelor Educaționale ale Liceelor Timișene 2024

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș organizează și „Târgul Ofertelor Educaționale ale Liceelor Timișene 2024”, ediția XXII.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 15 mai 2024, simultan, în Timișoara și Lugoj.

Prof. Cosmin Hogea, inspector șef adjunct, a explicat că la Timișoara, activitatea se va desfășura în spațiul expozițional al Centrului Regional de Afaceri – CRAFT, cu sediul în Timișoara, Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr.22, în intervalul orar 10.00-17.00. Deschiderea oficială va avea loc la ora 10.

La Lugoj, evenimentul se desfășoară la Universitatea Europeană Drăgan, în intervalul orar 10.00-14.00.

Evenimentul se adresează în special elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a, precum și  părinților acestora, oferind tuturor posibilitatea de a cunoaște specificul fiecărui colegiu/liceu în vederea unei alegeri informate la terminarea clasei a VIII-a.

De asemenea, va oferi liceelor şi colegiilor din judeţul Timiş posibilitatea să îşi prezinte oferta educaţională într-un cadru organizat. Vor participa pe lângă școli, instituțiile organizatoare și alte instituții reprezentative pentru educație. Ca vizitatori așteptăm elevi, cadre didactice, părinţi, oficialităţi locale și reprezentanţi mass-media.

Evenimentul a putut fi organizat cu sprijinul partenerilor economici ce susțin învățământul profesional din județul Timiș.

Fiecare colegiu/liceu participant va avea un stand expoziţional unde va prezenta informaţii cu privire la oferta educaţională proprie (numărul de clase, profilul, calificarea obţinută după absolvire etc.), resursele umane şi materiale ale instituției de învățământ și produsele specifice activităților derulate cu elevii, unde este cazul.

Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a vor putea să-și formeze o imagine mai clară asupra tuturor ofertelor educaţionale din judeţ, având posibilitatea de a cere informaţii direct de la elevii şi profesorii liceelor/colegiilor prezente. Astfel, au o şansă mai mare de a decide corect, prin punerea în acord a nevoilor şi particularităţilor fiecăruia cu oferta educaţională a liceelor/colegiilor.

De asemenea, se urmăreşte concordanţa dintre oferta educaţională şi cerinţele actuale şi de perspectivă ale pieţei muncii la nivel judeţean.

În paralel cu evenimentul expozițional se va organiza o masă rotundă cu angajatorii și un șir de momente speciale (artistice/culturale/reprezentative pentru unitatea de învățământ) în care ne vor încânta elevi sau grupuri de elevi. Reprezentanții Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională vor derula ateliere de consilierea carierei cu grupe de elevi.

 

Comentarii

comentarii