Acasă Eveniment Taximetrist, amendat pentru a treia oară de polițiștii locali pentru refuz de...

Taximetrist, amendat pentru a treia oară de polițiștii locali pentru refuz de legitimare și adresare de injurii. Nici polițiștii de la Secția 4 nu l-au iertat

4060
DISTRIBUIȚI

Un taximetrist care staționa pentru a prelua clienți, în spatele stației STPT de la Gara de Nord din Timișoara, a fost observat de polițiștii locali. Dorind să-i atragă atenția că se află într-o zonă interzisă, polițiștii i-au cerut bărbatului să se legitimeze, dar acesta a refuzat și, pe deasupra, a mai apelat la 112 pentru a solicita un echipaj al poliției naționale.

La fața locului s-a prezentat un echipaj de la Secția 4, care l-a sancționat pentru alarmarea nejustificată a organelor de ordine, bărbatul fiind sancționat și de polițiștii locali conform Legii 61/1991 cu 1.200 lei pentru refuz de legitimare și adresarea de injurii. Identificat drept G.P.C., de 36 de ani, cu domiciliul în Săcălaz, polițiștii au constatat că bărbatul a mai fost sancționat de polițiștii locali de două ori pentru astfel de fapte în trecut, fiind depistat în aceeași situație și având același comportament, tot în zona Gării de Nord, dar și pe str. Simion Bărnuțiu.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că astfel de cazuri nu rămân nepedepsite, fiind luate măsurile legale chiar dacă unele persoane încearcă să-i intimideze sau nu le dau datele de identificare. Reprezentanții instituției reamintesc: „potrivit Legii 61/1991 republicată, refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, precum și săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea o și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora se sancționează cu amenzi de până la 1500 lei”.

Comentarii

comentarii