Acasă Actualitate Taximetriştii sfidează orice reguli la Timişoara

Taximetriştii sfidează orice reguli la Timişoara

402
DISTRIBUIȚI

statie taxi  piata 700 large„Stăpânii şoselelor”, cum le place să se autointituleze, taximetriştii timişoreni îşi fac de cap în continuare în capitala Banatului. Nici amenzile şi nici desele sesizări ale mass-media nu par să-i sperie pe taximetriştii care fac orice pentru a fi primii care iau clientul.

În staţia de taxi din Piaţa 700, zi de zi, zeci de taximetrişti încurcă traficul oprind pe mijlocul drumului, chiar în curbă. Amenzile poliţiştilor comunitari nu par să-i sperie. Unul dintre nenumăraţii taximetrişti certaţi cu legea şi cu bunul-simţ a ripostat când i s-a atras atenţia că este parcat neregulamentar. Este vorba despre o maşină TUDO Taxi, cu numărul de înmatriculare TM 15 FHC. Acesta era, miercuri, parcat chiar în curba de lângă staţia de taxi din Piaţa 700. Taximetristul a răspuns urât când a fost atenţionat de un alt participant la trafic că încurcă circulaţia.

Lunar, poliţiştii comunitari le dau zeci de amenzi taximetriştilor din Timişoara, pentru oprire, staţionare sau parcare interzise. Zonele în care cel mai des taximetriştii sfidează legea sunt vizavi de Catedrala Mitropolitană, unde taximetriştii îşi aştepată clienţii pe interzis şi chiar pe trecerea de pietoni, Piaţa 700 şi Piaţa Giroc. Pentru staţionare interzisă, taximetriştii primesc amenzi între 240-320 de lei, iar pentru oprirea interzisă, între 160 şi 240 de lei.

Comentarii

comentarii