Acasă Eveniment Taximetriştii sfidează Timişoara

Taximetriştii sfidează Timişoara

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii dau amenzi, dar sunt trataţi cu indiferenţă de “stăpânii şoselelor”
Zeci de taximetrişti din Timişoara stau zilnic pe interzis, în apropierea fostei staţii de taxi de lângă cinematograful “Capitol”. Cei care au tupeu maxim fac ceva şi mai incredibil. Ei stau chiar în curbă, vizavi de “Capitol”, sub semnul de “Oprire interzisă” şi exact pe trecerea de pietoni. Taximetriştii se fac că nu văd că încalcă legea şi îşi bat joc în cel mai original mod de poliţiştii din zonă. Ei încurcă serios traficul şi zeci de claxoane şi înjurături se aud zilnic la doi paşi de Primăria Timişoara. Nu îi sperie amenzile şi nici filtrul de poliţie care, conform şefului IPJ Timiş, este zilnic, câteva ore în apropiere de Filarmonică.
Taximetriştii riscă amenzi între 240 şi 480 de lei, dar susţin că sunt rareori prinşi de poliţişti. Pentru simplu motiv că nu stau în loc mai mult de 2-3 minute…

Încalcă legea, dar clienţii vin pe bandă rulantă

“Unde vrei, dom’le, să stau.
Aici vin clienţii.
Cine a mutat staţia de taxi pe cealaltă parte nu are minte nici cât o găină.
Acolo rişti să stai mai bine de jumătate de oră fără să te bage nimeni în seamă.
Aici nu aştept mai mult de două minute”, ne-a spus, ieri, un taximetrist de la o cunoscută firmă din Timişoara.
Omul îşi aştepta liniştit clienţii în curba de la Capitol, pe trecerea de pietoni şi exact sub semnul de “Oprire interzisă”.
La aproximativ 40 de metri de el, poliţiştii de la Rutieră opreau maşini într-o veselie.
Şeful IPJ Timiş, Săndel Palade, recunoaşte că taximetriştii îşi fac de cap în zonă, dar susţine că oamenii săi împart sute de amenzi pe lună taximetriştilor care sfidează legile.
“Zilnic, cei de la Poliţia Rutieră acţionează acolo.
Dăm zeci de amenzi în fiecare zi, dar nu putem lăsa un echipaj 24 de ore să-i supravegheze pe taximetrişti. E adevărat aceştia încalcă legea în zona cinematografului, pentru că este un vad bun”, spune Săndel Palde, şeful IPJ Timiş.

Sfidare în mijlocul drumului

Conform legii, oprirea voluntară pe trecerea de pietoni sau la 25 de metri de aceasta se pedepseşte cu amendă între 240-300 de lei şi cu 4-5 puncte de penalizare.
Dacă opreşti în zona indicatorului de “Oprire interzisă”, poţi primi o amendă între 360-480 de lei şi de la 6 la 8 puncte de penalizare.
“Este o chestie de bun-simţ. Ce rost are că-i sancţionăm zilnic, dacă a doua zi sunt din nou acolo?
Doar azi (n.r. – ieri) am dat 20 de amenzi taximetriştilor care au oprit în zona interzisă de lângă Cinematograful Capitol”, spune Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş.
Conform poliţiei, la Capitol, doar în prima jumătate a lunii mai, 300 de taximetrişti au fost amendaţi.
Ceea ce pare, însă, cu adevărat incredibil este că zilnic, aproape indiferent de oră, zeci de taximetrişti îşi bat joc, în curba de la Cinematograful Capitol de participanţii la trafic, de poliţişti şi de timişorenii cu bun-simţ. Totul pentru un câştig cât mai uşor, indiferent de urmări…

Comentarii

comentarii