Acasă Actualitate Taximetriştii timişoreni vor tarif unic

Taximetriştii timişoreni vor tarif unic

321
DISTRIBUIȚI

Protest spontan al taximetriştilor din Timişoara
Aproximativ 100 de taximetrişti timişoreni şi-au dat o întâlnire secretă, joi seara, în parcarea cu plată de lângă Stadionul „Dan Păltinişanu”. Pentru că s-au temut că un protest oficial nu ar primi aprobare din partea primăriei, taximetriştii s-au întâlnit în urma unor… schimburi de bileţele. În aceste manifeste era anunţat protestul spontan. Prima măsură a nemulţumiţilor este să facă scandal la primărie şi să se treacă la un tarif unic de 1,6 lei pe kilometru, pe timp de zi.

„Vom forţa primăria să schimbe tariful”

Taximetriştii s-au reunit pentru că, spun ei, Primăria Timişoara şi firmele de taxi încalcă legea şi îi aduc la sapă de lemn. La ora actuală, majoritatea firmelor de taxi din Timişoara au cel mai mic tarif din ţară. „Actualul preţ pe kilometru este ilegal. Atât Primăria Timişoara, cât şi dispeceratele firmelor de taxi, nu pot impune un anumit tarif fără o fişă de fundamentare a acestuia. Sunt peste 1.000 de taximetrişti, sunt de acord cu protestul nostru. Vom forţa primăria să schimbe tariful”, spune Cristian Savu, unul dintre liderii taximetriştilor din Timişoara. În cadrul protestului secret, taximetriştii şi-au stabilit şi modalităţile concrete de acţiune.

Tarif unic de 1,6 lei pe kilometru?

„În primul rând am stabilit că imediat după ce vom strânge fişele de fundamentare a tarifului, să facem un tarif unic de 1,6 lei pe kilometru. Legea taximetriei nu prevede ca dispecertale să impună un tarif. 1.500 de taximetrişti sunt aduşi intenţionat în faliment. Acum avem un tarif criminal, din care nimeni nu poate trăi. Un preţ corect ar fi undeva în jurul a 2 lei pe kilometru”, mai spune Savu. La Timişoara, cel mai mic tarif pe kilometru, pe timp de zi, îl are Pro Taxi – 1,23. Grosul taximetriştilor, cei de la Tudo Taxi şi Fan Taxi, au un tarif de 1,27 lei pe kilometru. O altă mare firmă din oraş, Radio Taxi, a rămas la tariful de 1,49 lei pe kilometru. În cel mai apropiat mare oraş de lângă Timişoara, la Arad, tariful mediu pe kilometru, pe timp de zi, este de 1,6 le.

Comentarii

comentarii